Zbog drastičnog poskupljenja plina, najavljen tjelesni u razredu, ali…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iako je zbog enormnog poskupljenja energenata prijetila opasnost da će učenici razredne nastave bjelovarske II. osnovne škole od ožujka nastavu tjelesnog odgoja imati u učionicama i na otvorenom umjesto u dvorani o čemu su roditelji obaviješteni SMS porukom, čitava situacija dobila je sretan završetak. Grad Bjelovar odlučio je podmiriti razliku u cijeni najma sportske dvorane. Naime, cijena najma dvorane koja je u koncesiji Teakwondo kluba Omega porasla je za 250 posto, a u praksi to znači da bi škola mjesečno plaćala 10 tisuća kuna umjesto dosadašnje četiri tisuće kuna. To je trošak koji škola ne bi mogla financijski podnijeti zbog čega je prijetio raskid ugovora, no Grad Bjelovar će podmiriti razliku u cijeni.

– Na svu sreću, Grad nam je odlučio uskočiti i od ožujka do lipnja podmiriti razliku u cijeni. Stoga će naši učenici nižih razreda i dalje nastavu tjelesnog imati u dvorani koju od naše škole dijete tek vrata – kazala je Ines Kapša, ravnateljica bjelovarske II. osnovne škole.

Kada je pak riječ o razlogu povećanja cijene najma, iz Kluba Omega otkrivaju kako im je račun za grijanje za studeni iznosio četiri tisuće kuna, a za prosinac vrtoglavih 16 tisuća kuna.

-To je zaista drastično povećanje. Račun za siječanj još nismo dobili, a sve me strah koliko će on iznositi. Nama nije cilj zarada, već podmirenje osnovnih troškova. To su strašni iznosi iako dvoranu za treninge grijemo tek na 16 stupnjeva, a za nastavu na 18 stupnjeva. Dakle, nije da se ponašamo rastrošno, već štedimo koliko god možemo – istaknuo je Ivan Daskijević iz kluba Omega.

Dodajmo tome kako je situacija je pod kontrolom i u drugim školama pa će se nastava i dalje odvijati neometano. Sretna okolnost je što je zima pri kraju, a samim tim i sezona grijanja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!