[FOTO] Asfaltiranjem Kozarčaninove rasterećuje se važan kružni tok

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ulica Ivana Kozarčanina koja se proteže od ulaza u upravnu zgradu Elektrometala pa uz prugu prema Kloštru vodi do stare plinare i buvljaka u roku od dva mjeseca trebala si zasjati u novom asfaltnom ruhu. Riječ je o 400-tinjak metara dugoj prometnici koja je već desetljećima bez asfaltnog sloja, ako ga je ikada i bilo. Prava je to šteta s obzirom da je u tom prometno intenzivnom dijelu grada svaki metar ceste zlata vrijedan, pogotovo ako premošćuje gradski centar i izbija kod buvljaka, odakle je moguće spojiti se na cestu prema Đurđevcu. S obzirom na prometnu opterećenost kružnog toka na raskrižju Masarykove i Rusanove na kojemu se u jutarnjim i popodnevnim satima javljaju veliki prometni čepovi, novi pravac nesumnjivo će pomoći vozačima sa sjevera grada.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić kazao je da očekuje da će cesta biti asfaltirana u roku od dva mjeseca te da će biti široka pet metara, a radovi će se obaviti u sklopu redovitog održavanja gradskih prometnica pa nije potrebno ishoditi nikakve posebne dozvole. Očekivani trošak je nešto veći od 33 tisuće eura, a dogradonačelnik Brajdić poručuje da bi takvih radova u budućnosti moglo bit i više.

„Mi smo u sklopu Aglomeracije pratili Vodne usluge i iz gradskog budžeta proširivali ceste i ulagali puno više nego što se podrazumijevalo vraćanjem u prvobitno stanje. Sada je Aglomeracija iza nas i oslobodio nam se prostor za nove investicije”, poručio je Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!