Bravo! Likovni rad Jitke iz OŠ Sirač našao se u društvu najbolje ocijenjenih od strane žirija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Jedanaesti u nizu kreativni likovni natječaj Dukata “Volim mlijeko!” završio je izborom šest pobjedničkih radova na temu “Šuma i ja, prijatelja dva“. Jedan od tih radova nacrtale su ruke Jitke Pehir, učenice drugog razreda Osnovne škole Sirač, a njezin rad našao se i među pet najbolje odabranih od strane neovisnog stručnog žirija. Jitka nam je otkrila što krasi njezin pobjednički rad.

– Na crtežu se nalaze dvije djevojčice koje kupe žireve, a oko njih je drveće i klupica. Učiteljica nam je zadala temu pa sam ja u glavi osmislila kako će to izgledati. Za izradu rada trebala su mi dva školska sata, a motivacija pri izradi crteža mi je bila šuma – rekla je Jitka.

Jitka nam je ispričala da i inače slobodno vrijeme voli provoditi crtajući.

– Volim crtati, a najviše volim crtati zvijezde. Nakon pobjede, svi su mi čestitali i rekli da mi je rad jako lijep. Pogledala sam i ostale radove i mogu reći da mi se dosta sviđaju – navodi.

S obzirom na broj pristiglih radova, Dukat će ove godine, u suradnji s Hrvatskim šumama, pomladiti zelena pluća naše zemlje sadnjom čak 11 tisuća novih sadnica.

– Sadnja drveća je važna jer bez drveća ne bismo imali kisika – poručila je Jitka, a mi samo možemo potpisati njezine riječi.

Inače, u Dukatovom natječaju su sudjelovali učenici nižih razreda iz čak 425 osnovnih škola, a prvi su se put uključili i predškolci, polaznici 219 vrtića širom Hrvatske.

Ovaj članak sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Jitkin rad

PODIJELI S PRIJATELJIMA!