Grobna mjesta u Bjelovaru višestruko su jeftinija od zagrebačkih. Imamo cijene!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jedna kategorija nekretnina, i to ona koju ćete najduže koristiti, u Bjelovaru je još uvijek višestruko jeftinija nego u Zagrebu. Riječ je, dakako, o grobnim mjestima. Grobna mjesta razlikujemo po vrstama, a preko Komunalca se mogu kupiti samo na groblju Borik, s obzirom da su na groblju sv. Andrije pokojnici ukapaju u postojeća grobna mjesta koja su korisnici ranije zakupili. Potencijalno, napominju iz Komunalca, korisnici grobnog mjesta mogu ustupiti svoje grobno mjesto temeljem ugovora o ustupanju ovjerenog kod javnog bilježnika. Pri tomu vrijedi napomenuti da se pokojnici koji nisu ekshumirani od strane korisnika grobnog mjesta, ustupaju zajedno s grobnim mjestom novom korisniku. Komunalac vrši ekshumaciju na zahtjev korisnika i prenosi u drugo grobno mjesto koje je zatražio korisnik. Komunalac također nudi uslugu prijevoza pokojnika do grobnog mjesta.

Što se pak tiče Borika, novo grobno mjesto za zemljani ukop prodaje se u trenutku ukopa i cijena se kreće u rasponu od 126,09 eura do 252,17 eura (uvećano za PDV), ovisno o širini parcele.

Cijena novog grobnog mjesta za urne iznosi 119,45 eura uvećano za PDV. Nove grobnice bez okvira ili sa okvirom i grobna mjesta za urne, mogu se kupiti bez obzira na ukop. Usporedbe radi, najniža cijena grobnog mjesta na Mirogoju iznosi oko 1.500 eura, ne računajući PDV, dok se cijene grobnica kreću od 10 do 20 tisuća eura.

I za kraj, iz Komunalca su nam kategorizirali grobna mjesta:

1. Zemljano grobno mjesto je mjesto gdje je čista zemlja bez okvira

2. Zemljano grobno mjesto na kojem je napravljen okvir bez nadgrobne ploče (unutra je čista zemlja kod ukopa)

3. Zemljano grobno mjesto na kojem je napravljen okvir sa nadgrobnom pločom

(nadgrobna ploča se skida kod ukopa – unutra zemlja)

4. Na grobnom mjestu betonirana rupa na kojom nema napravljen okvir s nadgrobnom pločom (grobnica bez okvira u koju se ne može izvršiti ukop)

5. Grobnica (betonirana rupa) na koju je napravljen okvir s nadgrobnom pločom

(grobnica sa okvirom u koju se može izvršiti ukop)

6. Grobnica za urne je betonirana rupa s okvirom i nadgrobnom pločom


PODIJELI S PRIJATELJIMA!