Još uvijek se stignete uključiti u projekt Lions kluba i donirati za mirisni senzorni park u Bjelovaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Lions klub Nasta Rojc Bjelovar večeras organizira Donatorsku večeru, koja je ujedno prilika za obilježavanje treće godišnjice rada. Zašto organiziraju to druženje u Golubu, pojašnjava predsjednica Mirjana Matenda.

– Ujedno prikupljamo i sredstva kako bi sudjelovali u izgradnji našeg novog gradskog parka na Logoru. U njemu će biti jedan dio mirisnog, senzornog vrta posvećen osobama s poteškoćama u bilo kojem smislu. Mi se tako želimo uključiti i odužiti zajednici – pojašnjava Matenda.

Na sudjelovanje u projektu mirisnog parka, odlučile su se nakon savjetovanja s Gradom, jer im je želja da na neki način pomognu građanima, onoliko koliko financijski mogu. I građani se mogu uključiti u njihov projekt. 

– Naša akcija tek kreće s ovom donatorskom večerom. Ona će trajati dok ne prikupimo dovoljnu količinu sredstava. Svi koji žele sudjelovati, mogu se svakako javiti. Putem društvenih mreža može se saznati naš IBAN pa se mogu donirati sredstva – pojašnjava i dodaje kako su se zainteresirani već prijavili za sudjelovanje na donatorskoj večeri. 

No, osim humanitarnog karaktera donatorskom večerom Lions klub obilježava treću godišnjicu rada, koji je ispunjen dobrim i nesebičnim akcijama i djelovanjem. 

– Pomagali smo našoj lokalnoj zajednici. Sudjelovali smo u različitim aktivnostima koje je naš distrikt organizirao. Bolnici smo donirali respiratore na početku covid pandemije, a prikupili smo i 200 tisuća kuna za dvije ultrazvučne sonde za operaciju sive mrene – dodaje i nastavlja kako je tu bilo još niz akcija vezanih uz bolnicu, sigurnu kuću, petu osnovnu školu…

Bitno im je, napominje Matenda, da okupljaju velik broj ljudi i teže tome da budu što vidljiviji kako bi na neki način pomogli ugroženim skupinama u društvu. 

– Pomogli smo jednu ukrajinsku obitelj s osnovnim higijenskim potrepštinama i drugim stvarima za život za čim su izrazile želju da im treba. Pomogle smo i nakon potresa u Petrinji s raznim tada potrebnim donacijama, a u dječji vrtić Tratinčica odvezli smo pun kombi stvari – pojašnjava Matenda i dodaje kako im je cilj nastaviti dalje olakšavati život zajednici u kojoj rade i djeluju. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!