Elizabeth i Antonio su sjajni mladi glazbenici, a to je prepoznao i Marin Čilić koji im pomaže u školovanju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Među 25 ovogodišnjih stipendista Zaklade Marin Čilić ove godine našlo se i dvoje mladih glazbenika iz Bjelovara. Već drugu godinu za redom stipendiju je dobila Elizabeth Cone, učenica šestog razreda u redovnoj odnosno petog u Glazbenoj školi, a prvi put stipendiju je dobio i Antonio Sabol, maturant u čak dvije škole, Tehničkoj i Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog.

Elizabet, koja svira rog, otkrila nam je kako će joj stipendija puno pomoći u školovanju.

-Dobro će mi doći kao pomoć za odlaske na natjecanja i različite seminare. Naime, uz redovnu nastavu u Glazbenoj školi, učenici i nastavnici dolaze i na seminare na kojima dodatno usavršavaju svoja znanja – pojasnila nam je Elizabeth koja je, kaže, u glazbu zaljubljena otkad zna za sebe.

-Od malih nogu sam uvijek sa sestrom nešto pjevala i plesala po kući. Htjela sam svirati klarinet, no u Glazbenoj školi su mi preporučili rog koji mi se svidio. Nije ga lako svirati, treba imati dobra pluća i puno vježbati – kaže Elizabeth koja planira upisati i srednju Glazbenu školu. Osim kroz glazbu, Elizabeth svoju kreativnost izražava i na druge načine.

-Obožavam šetati po prirodi i crtati. Sa sestrom sam napisala i ilustrirala slikovnicu o mačku iz našeg susjedstva i njegovim pustolovinama po gradu – kaže Elizabeth koja se nada da će njezina slikovnica jednog dana biti izdana i naći se na policama dječjih soba i knjižnica.

Drugi Čilićev stipendist iz Bjelovara, Antonio Sabol, u Glazbenoj školi svira trombon, eufonij, a u slobodno vrijeme i gitaru. Član je Tamburaškog sastava „Kolege“, a trenutno se priprema za maturu u Tehničkoj školi, maturalni koncert u Glazbenoj te za prijemni na Glazbenoj akademiji.

-Ljubav prema glazbi naslijedio sam od oca koji je također glazbenik. Moj mentor u Glazbenoj školi od početka je prof. Zlatko Strčić uz kojeg sam napredovao i kojem sam iznimno zahvalan na svemu što je učinio za mene – kaže Antonio.

Priznaje kako mu ponekad nije jednostavno nositi se s brojnim aktivnostima i obvezama koje podrazumijeva školovanje u čak dvije škole, no do sada je uspijevao sve uspješno savladati.

-Ova godina će biti posebno naporna zbog mature i upisa na Akademiju, no vjerujem kako ću ostvariti planove. Sretan sam što sam dobio stipendiju Marina Čilića, samim time što je to jedina stipendija koja se, osim sportašima, dodjeljuje i glazbenicima. Taj novac će mi biti od velike pomoći prilikom odlazaka na natjecanja i kod daljnjeg usavršavanja – zaključuje Antonio.

Inače, Zakladu Marin Čilić naš proslavljeni tenisač osnivao je 2016. godine i kroz nju je do sada dodijelio 102 stipendije nadarenim mladim glazbenicima i sportašima, a pomogao je i u opremanju igrališta i laboratorija, za što je do sada izdvojenu preko milijun kuna.

Elizabeth je stipendiju dobila drugu godinu za redom

 

Ovogodišnji stipendisti s Marinom Čilićem

 

Elizabet i Antonio kažu kako će im stipendija uvelike olakšati školovanje

 

Rog nije jednostavno svirati, kaže Elizabet

PODIJELI S PRIJATELJIMA!