Župan Marušić otkrio koliko je odšteta isplaćeno za rujansko olujno nevrijeme

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Građanima koji su pretrpjeli štetu u olujnom nevremenu koje je u rujnu prošle godine zahvatilo velik dio Bjelovarsko-bilogorske županije do sada je isplaćena petina predviđenog iznosa predviđenog za odštete. Konkretno, od 42 milijuna kuna, koliko je predviđeno u državnom proračunu, isplaćeno je nešto više od 8 milijuna kuna, odnosno oko 1.1 milijun eura.

-Odradili smo već dva kruga isplata i to za građane s područja općine Berek i grada Čazme, čiji su zahtjevi najprije obrađeni. Riječ je o kompliciranom postupku u kojem dio posla moraju odraditi i gradovi i općine pa nismo željeli čekati da se obrade svi zahtjevi, već smo odlučili provoditi isplate u nekoliko navrata – kaže bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, dodajući kako se isplate nastavljaju i tijekom ovoga tjedna.

Na red bi tako ovih dana trebali doći i građani s područja ostalih jedinica lokalne samouprave, kao i dio Čazmanaca čiji zahtjevi su trenutno u obradi.

-Činimo sve kako bi naši sugrađani što je moguće prije dobili novac. Ovim putem želim još jednom zahvaliti Vladi RH i premijeru Plenkoviću na razumijevanju i podsjetiti da je ovo prvi put da će šteta od nevremena biti namirena u punom iznosu – zaključuje Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!