ČAZMA: Zaposleno 17 žena koje će brinuti o starijim osobama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U trećoj fazi projekta Zaželi vrijednog 120 tisuća eura zaposleno je 17 ženskih osoba koje će brinuti o više od stotinu krajnjih korisnika na širem čazmanskom području.

Inače, od 2017. godine otkako se taj program provodi na čazmanskom području, uloženo je oko 650 tisuća eura. Projekt provodi Gradsko društvo Crvenog križa Čazma u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb Čazma i Gradom Čazma, a uvodna konferencija treće faze projekta održana je u utorak.

Voditelj Ivan Tomašević naglasio je da je opći cilj projekta omogućiti zapošljavanje žena pripadnica ranjivih skupina na području toga grada. Također, projektom se želi povećati zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja slabije razvijenog ruralnog područja i povećati kvalitetu života i socijalnu uključenost starijih i nemoćnih osoba.

-Grad Čazma skrbi o svim kategorijama društva te kontinuirano radi na podizanju kvalitete života svojih sugrađana. Glede naših sugrađana starije životne dobi, uz projekt Zaželi, Grad provodi i program Pomoći u kući kojemu je također cilj briga o starijim i nemoćnim osobama, a također značajna sredstva uložena su u obnavljanje i opremanje doma umirovljenika kako bi se osigurao kvalitetan prostor za druženje i boravak naših starijih sugrađana – istaknuo je na konferenciji gradonačelnik Dinko Pirak dodavši da je od 2017. godine otkako se projekt provodi na čazmanskom području, u njega uloženo oko 650.000 eura te napomenuo i da su se sudionice programa dokvalificirale za geronto-domaćice, ali i računalne operatere.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!