Đurđici je isplaćena stopostotna nadoknada štete: ‘Oluja nas je srušila, ali ova pomoć nas vraća’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Đurđica Hrlić sa svojom obitelji živi i rad na vlastitom imanju u Bosiljevu kraj Čazme. U velikom, olujnom nevremenu koje je u rujnu prošle godine zadesilo čazmanski kraj, imanje obitelji Hrlić pretrpjelo je iznimno veliku štetu. 

No, Vlada Republike Hrvatske putem Bjelovarsko-bilogorske županije osigurala je 42 milijuna kuna što je dostatno da svi građani koji su nastradali u nevremenu dobiju stopostotnu nadoknadu štete. 

Odrađena su već dva kruga isplata među kojima je bila i Đurđica Hrlić kojoj je zbog štete na poljoprivrednim površinama, gospodarskim građevinama i opremi isplaćeno 27.736 eura (208 tisuća kuna)

-Bila smo preplašeni zbog oluje, što i kako dalje. No, sada sam zadovoljna i mogu podmiriti kupnju kukuruza i sijena koje je bilo uništeno u oluji. Imali smo još i drugih šteta, ali tih 12 hektara kukuruza s kojima hranimo krave je bilo potpuno uništeno i sada moramo taj kukuruz kupovati. Ne znam kako bi bez ove pomoći tako da veliko hvala županu i gradonačelniku. Oluja nas je srušila, ali ova pomoć nas vraća nazad kazala je Đurđica koja, između ostalog, brine za 52 krave. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!