Končanica: 25 žena uspješno radilo na projektu ‘Zaželi bolje sutra’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Općini Končanica uspješno je provedena treća faza programa ‘Zaželi-Program zapošljavanja žena-Faza III’ pod nazivom ‘Zaželi bolje sutra’. 

-Treća faza projekta provodila se u razdoblju od osam mjeseci, a kroz navedeni projekt zaposleno je 25 žena pripadnica ciljane, ranjive skupine koje su pružale potrebnu pomoć za 167 krajnjih korisnika. Inače, svaki mjesec korisnicima je isporučen paket higijenskih potrepština pa je tako u šest mjeseci isporučeno ukupno 4 411 paketa – navela je voditeljica projekta Vanja Podunavac koja je dodala da su žene su sa poslom započele u rujnu 2022. godine i radile su šest mjeseci. 

-Cilj projekta je poboljšanje pristupu tržišta rada za žene koje su dugotrajno nezaposlene te osnaživanje i unapređenje radnih potencijala teže zapošljivih žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja – kazala je Podunavac. 

Načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić zahvalio se svim ženama koje su sudjelovale u projektu. 

-Službeno je završen projekt za koji se nadam da neće biti zadnji. Čim se otvori natječaj mi ćemo se opet kandidirati i ponovno ćemo pružiti mogućnost zapošljavanja 25 žena. Izuzetno sam zahvalan na svemu što su gospođe napravile, nitko mi se nije žalio na rad, naprotiv samo su dolazile pohvale – kazao je načelnik Bakunić. 

Inače, treba istaknuti da je prijavitelj projekta Općina Končanica, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar i Centar za socijalnu skrb Daruvar. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, a dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.235.100 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%). 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!