Ne propustite priliku: Besplatno i bez uputnice provjerite svoj očni tlak

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bliži se još jedan Tjedan oftalmologije koji će se održati od 12. do 18. ožujka. Naime, od 2015. godine Odjel oftalmologije Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić” Bjelovar aktivno obilježava Svjetski tjedan glaukoma. I ove godine građani će imati priliku besplatno i bez uputnice provjeriti svoj očni tlak. Naime, Tjedan oftalmologije trebao bi „približiti“ glaukomsku bolest javnosti i ukazati na važnost ranog otkrivanja i pravovremenog liječenja.

-Pozvali bismo sve naše drage sugrađane da se odazovu preventivnim pregledima koji su predviđeni u ponedjeljak i utorak, 13. i 14. ožujka, od 12 do 14 sati u najnovijoj zgradi Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić” Bjelovar. Pregled je potpuno bezbolan, anestetske kapi malo peku, ali to brzo prođe, a s jednim malim i kratkim pregledom, možemo puno napraviti. Stoga pozivamo sve građane da se odazovu pregledu, a posebice naše sugrađane starije životne dobi. Mi očni tlak mjerimo svim pacijentima starijim od 40 godina, a to nam je i ciljna skupina. Glaukom je u svijetu poznat kao tihi ubojica vida jer bez upozorenja i simptoma postupno oštećuje vid, a neprepoznat i ne liječen vodi sljepoći. Nažalost, i kada uspijemo pronaći pacijenta s ozbiljnim oštećenjima vida, unatoč terapiji, taj gubitak vida je nepovratan. Zato je bitno bolest uhvatiti na vrijeme i tada se uz odgovarajuće liječenje i odgovarajuće kontrole ne treba bojati sljepoće – naglasila je oftalmologinja Sandra Vokurka Topljak.

Također, u sklopu Tjedna oftalmologije u utorak, 14. ožujka, u 15 sati u novoj zgradi Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić“ održat će se dva stručna predavanja. Prvo će održati doktorica Kristina Košćak Čale pod nazivom „Glaukom-tihi ubojica vida“, a drugo doktorica Sandra Vokurka Topljak pod nazivom „Parazitne infestacije vjeđa“.

Isto tako, u ponedjeljak, 13. ožujka, u 19 sati u bjelovarski Dom kulture dolazi Kazalište slijepih i slabovidnih „Novi život“ s predstavom „Podmornica“. Naime, već desetljećima ovo kazalište nastoji senzibilizirati javnost za mogućnosti i umjetničke kreacije slijepih i slabovidnih osoba. Osim ove predstave, u sklopu Tjedna oftalmologije, građani će u petak, 15. ožujka, u 19 sati također u Domu kulture imati priliku pogledati predstavu „Slatki jadi gospođice Karoline“ HORKUD-a Golub.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!