Nastavlja se opremanje nove bolnice, evo kada će biti u punoj funkciji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nova zgrada bolnice „dr. Anđelko Višić” u punoj funkciji trebala bi biti do kraja iduće godine, a sve zahvaljujući suradnji Županije i Vlade RH koja se obvezala ne samo financirati opremanje najveće županijske zdravstvene ustanove, nego i nabavku sve potrebne opreme.

Podsjetimo, trenutno su u funkciji prizemlje zgrade u kojemu je Objedinjeni hitni bolnički prijem, poliklinike i dnevna psihijatrijska bolnica, a djelomično su opremljeni i prvi i drugi kat, gdje se nalaze dnevne bolnice i dnevna kirurgija, pojašnjava pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, demografiju i mlade BBŽ.

Opremanje bolnice, s obzirom da je riječ o financijski vrlo izdašnom projektu čija je vrijednost procijenjena na 280 milijuna kuna, odnosno nešto više od 37 milijuna eura, planirano je u tri faze. Prva faza je dovršena, a do kraja ove godine planiran je završetak druge faze koja uključuje dovršetak opremanja prvog i drugog kata, ali i opremanje trećeg kata, pa bi za sljedeću godinu preostalo opremiti suteren.

„Sve to nam je omogućila Vlada RH na čemu smo vrlo zahvalni i sad slijedi potpisivanje sporazuma vrijednog gotovo 280 milijuna kuna. Bolnica bi mogla biti u punoj funkciji do kraja 2024. godine, s obzirom da je ovdje riječ o velikim javnim nabavama koje dugo traju. Mi smo napravili sve predradnje, i na sutrašnjoj skupštini ćemo ponovno dati suglasnost ravnateljici za nabavku dijela opreme”, istaknula je pročelnica Bengez.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!