Studenti VUB-a dobili moderna računala i lutke koje govore, imaju puls i tlak

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

S Veleučilišta u Bjelovaru još jednom stižu sjajne vijesti. Naime, ljetni semestar započeo je s 31 novim računalom čija vrijednost je 29 tisuća eura. Također, nabavili su i suvremene medicinske lutke u vrijednosti od 20 tisuća eura. Tim povodom tamošnje studente je danas obišao i gradonačelnik Dario Hrebak koji je ovom prigodom još jednom naglasio važnost Veleučilišta za grad. Kako je istaknuo, moderno, dinamično, napredno bjelovarsko gospodarstvo 21. stoljeća ne može se ostvariti bez ciljanog znanja i mjesta na kojem se to znanje stvara, a to je upravo Veleučilište u Bjelovaru.

 

Poligon za razvoj stručnih kadrova

– Ono je definitivno poligon za razvoj novih mladih kadrova. Imamo i studentski dom čija bi cjelovita obnova mogla krenuti već ove godine tako da će sljedeća godina biti godina koja će značiti novi napredak bjelovarskog Veleučilišta. Vjerujem da će do sljedeće akademske godine studentski dom sa 65 mjesta biti gotov i to zajedno s modernom kuhinjom – najavio je Hrebak. Inače, Veleučilište u Bjelovaru izvodi tri preddiplomska stručna studija, a to su mehatronika, sestrinstvo i računarstvo. Ondje trenutno studira 749 studenata, a do sada je njih 1188 završilo jedan od ova tri studija.
– Na početku smo se odlučili za STEM programe koji imaju vrlo visoku zapošljivost, odnosno 97 posto naših studenata se zaposli u roku od tri mjeseca od završetka studija. Da možemo reproducirati još toliko kadra, svi bi bili zaposleni. Budući da smo mi stručni studij, svi naši studenti obavljaju praksu. Već tada, ako su dobri, a dobri jesu, poslodavac ih želi zaposliti – istaknula je dekanica Veleučilišta u Bjelovaru Zrinka Puharić otkrivši kako se većina studenata zaposli u Hrvatskoj.

Zadovoljni studentica

Upravo tome se nada i student prve godine sestrinstva Bjelovarčanin Noa Vujčić.
-Ovaj studij sam odabrao jer je moj otac bio te struke, a brat mi također ide u Medicinsku školu. U Bjelovaru mi je sve nadohvat ruke, a na studiju imamo jako dobre profesore što je jamac kvalitetnog učenja. Uvjeti su fenomenalni, imamo praktikum, kao i sve ostalo što nam je potrebno. Jako sam zadovoljan. Cilj mi je zaposliti u Bjelovar, ovdje sam rođen, a Bjelovar je moj grad – naglasio je Vujčić. Zadovoljstvo studentskim danima u Bjelovaru ne krije ni studentica treće godine Studija sestrinstva iz Virovitice Lea Marčeta.
– Inače sam iz Virovitice, a Veleučilište u Bjelovaru mi je lokacijski bilo najbliže. Sestrinstvo me zanimalo odmalena. Nakon završetka studija, planiram upisati magisterij – kazala je Marčeta.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!