Bez mjera Vlade bjelovarska bolnica samo za siječanj struju bi platila 184 tisuće eura!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić osvrnuo se na najnoviji paket mjera pomoći građanima i gospodarstvu koji je ovih dana predstavio premijer Plenković.

-Vlada RH još je jednom svojim mjerama pokazala da čvrsto stoji uz stanovnike županije, Hrvatske i  naše gospodarstvo. Bez paketa mjera sve naše ustanove našle bi se pred financijskim kolapsom. Npr. račun za struju OB “dr. Anđelko Višić” Bjelovar za siječanj iznosio bi 184.032,94 eura zahvaljujući mjerama iznosi 48.916,17 eura  što je 135.116,77 eura manje – istaknuo je na svojoj Facebook stranici župan Marušić.

Bez mjera Vlade račun električne energije za kućanstva od 100-tinjak m2 u iznosio bi oko 82 eura, a s mjerama iznosi 40 eura, dodao je župan.

-Godišnja je to ušteda od nekih 500 eura za jedno kućanstvo samo na računu za električnu energiju. Isto tako račun za plin u veljači čiji je iznos 142 eura, mjerama Vlade smanjen je na 84 eura. Kroz četvrti paket zaštitnih mjera vrijednan više od 1,7 milijardi eura vlada će ispuniti 3 ključna strateška cilja: ublažiti posljedice rasta cijena energenata na svjetskom tržištu, zaštititi nacionalnu ekonomiju i standard ljudi, posebnim potporama i poticajima izravno novčano pomoći svima kojima je to potrebno. Osigurana je i peta po redu jednokratna novčana pomoć za umirovljenike s mirovinom do 610 eura. Kao Župan i član Predsjedništva HDZ – Hrvatska demokratska zajednica i ovim putem snažno podupirem ove mjere svjestan što bi se dogodilo da one nisu donesene – zaključio je Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!