[FOTO] BEREK: Svako novorođenče darivano sa 130 eura, vrijednim bonom i paketom Crvenog križa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U zgradi Općine Berek okupilo se sedmero djece koja su rođena tijekom prošle godine na području općine, a načelnik općine Mato Tonković i ravnateljica Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije Melita Lozina pomogli su roditeljima novčano, vrijednim bonom i paketom. 

Djeca koja su rođena na području općine Berek tijekom prošle godine su Lana Herceg, Deja Kovačić, Ema Križić, Mia Križić, Karlo Lukačić, Borna Barić i Licas Marković. 

-Naknada za novorođenče je tisuću kuna to jest 132 eura. Osigurali smo i bon u KTC-u u vrijednosti od 200 kuna to jest nešto više od 26 eura. Inače, prošle godine na području općine Berek rođene su četiri djevojčice i tri dječaka. Nadamo se da će to iduće godine biti malo veća brojka. I treba reći da ćemo iduće godine naknadu za novorođenčad povećati – kazala je pročelnica Općine Berek Ivana Cindrić Jurčević. 

Hrvatski crveni križ Garešnica također je darivao novorođenčad. 

-Došla sam ovdje ispred Crvenog križa da se upoznajemo, da vas darujemo, da vam poželimo sve najbolje. U sklopu projekta ‘Radujemo se zajedno s vama’ osigurali smo pakete za roditelje i njihove bebe. Želim poručiti roditeljima da želimo da im mališani odrastu u hrabre, plemenite, pametne djevojčice i dječake – kazala je, između ostalog, ravnateljica Melita Lozina. 

Načelnik Mato Tonković istaknuo je da Općina uvijek stoji uz roditelje i njihovu malu djecu. 

-Mi svake godine nastojimo pomoći roditeljima za početak i start života njihovih mališana. Ali nije ovo sve, mi pomažemo kroz predškolski odgoj, kroz školski odgoj, pa pomažemo i studentima. Drago mi je da smo se okupili, bilo bi mi draže da nas ima još više. Mi radimo na mnogim poljima da mlade zadržimo i da se djeca rađaju i žive u našoj općini. Potpisali smo ugovor s ministarstvom o izgradnji vrtića, ovih dana krećemo u natječaj za izgradnju vrtića i vjerujem da će i ove bebe koje su s nama ovdje ići u taj vrtić – kazao je načelnik Tonković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!