Provjerili smo koliko je ulaznica prodano otkako se naplaćuje ulaz u muzej

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Od listopada prošle godine, kada je započela naplata posjeta, u Gradskom muzeju Bjelovar prodano je svega 149 ulaznica. Usporedbe radi, tijekom cijele 2022. godine u muzeju su zabilježili 6.496 posjeta. Ipak, u toj gradskoj ustanovi nisu zabrinuti zbog aktualnih brojki.

-Ne možemo govoriti o smanjenom odazivu nakon naplate jer je još uvijek prošlo premalo vremena od uvođenja prodaje ulaznica da bismo imali konkretnije statističke podatke – napisala je u odgovoru na naš upit zamjenica ravnatelja Marijana Dragičević, dodajući kako je jedan od ‘krivaca’ za slabu posjećenost muzeja pandemija jer je u godinama prije pošasti covida-19 u muzeju znalo biti i dvostruko više posjetitelja nego što ih je evidentirano lani.

Podsjetimo, cijena karte za Gradski muzej za odrasle iznosi 1,5 euro, za umirovljenike, učenike i studente 1 euro, kao i za grupe građana. Cijena obiteljske ulaznice je 3 eura, dok se stručno vodstvo naplaćuje 5 eura. Ulaz u muzej besplatan je za predškolce, osobe s invaliditetom, hrvatske branitelje, nastavnike likovnog odgoja, voditelje grupa, novinare, članove strukovnih i likovnih udruga te štićenike specijalnih ustanova.

Inače, u Gradskom muzeju Bjelovar još danas možete pogledati izložbu o bjelovarskoj akademskoj slikarici Nasti Rojc koja je otvorena za Noć muzeja.

-Iduća na redu je izložba dječjih radova povodom Uskrsa i manifestacije Pisanicom do Uskrsa. Za Dan muzeja, 18.svibnja, bit će otvorenje „150 godina DVD-a Bjelovar“, u lipnju bit će postavljena već svima poznata izložba „Šuma okom šumara“ u Maloj galeriji. Izložbu koja će biti otvorena za vrijeme Terezijane zasad još nećemo otkriti, ali najavljujemo povratak programa „Ljeto u Atriju“ za Bjelovarsko kulturno ljeto s četiri programa. Program do kraja godine je popunjen – kaže M. Dragičević.

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!