[FOTO] Brajdić obišao sva gradilišta u Bjelovaru vrijedna 27 milijuna eura: Evo što i gdje se sve radi…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić danas je obišao sva gradilišta u Bjelovaru i uvjerio se u kvalitetu izvođenja radova.

-Da, danas sam sa suradnicima obišao sva gradilišta u gradu, a ukupna vrijednost investicija u Bjelovaru do sada je oko 27 milijuna eura. Vrijednost investicije konstrukcijskih obnova (Sokolana, Vodotehna, Stari zatvor, Studentski dom) je 8.989.129,97 eura od čega nam je odobreno 8.511.706,15 eura. Ulažemo i stvaramo najmoderniji sustav gospodarenja otpadom koji je pred dovršetkom vrijedan oko 13 milijuna eura. Obnova korza, žile kucavice grada vrijedna je oko 1,5 milijuna eura i radovi idu planiranim tijekom te će do Terezijane dio do caffe bara ‘Oka’ sigurno biti gotov – kazao je zamjenik gradonačelnika Brajdić i dodaje.

-Za održavanje cesta, graba, puteva i slično Grad Bjelovar ulaže oko 1.5 milijuna eura godišnje te su trenutno aktualni radovi u Brezovcu gdje završavamo posljednjih 200 metara nogostupa. Zatim u Galovcu i Prespi gdje se završava kopanje graba da ljudima ne plave dvorišta, a uskoro kreću radovi i u Tomašu i Gornjem Tomašu. Također asfaltirali smo ulicu u Obrovnici, a u pripremi je ulica Branimira Markovića te uskoro kreće i rekonstrukcija ulice prema tvrtci ‘Elektometal Nova’ – kaže Brajdić i nastavlja.

-U Hrgovljanima se malčira put da stanovnici mogu sa strojevima u polje, uređujemo i dom, a uskoro HEP kreće u zamjenu stupova, a i Grad raspisuje nabavu za radove na Pullmanu kopanje arteškog bunara. Također, u ulici Milke Trnine napravili smo sanaciju cestovne odvodnje. Hrvatske ceste kao investitor te Hidroregulacija kao izvođač rade na rekonstrukciji ceste u Gudovcu kojoj je rok dovršetka je kraj lipnja, a vrijednost investicije je 2 milijuna eura.  U Gornjim Plavnicama Vodne usluge započele su izgradnju sustava javne odvodnje te je vrijednost investicije 100 tisuća eura – kaže Brajdić i dodaje.

Inače, Bjelovar je pokriven gotovo 100 posto vodovodnom mrežom i 70 posto kanalizacijskom infrastrukturom što je visok postotak. Također, obišli smo i gradilište HEP-a u Lugu gdje se radi na rekonstrukciji niskonaponske mreže, a za vrijeme obilazaka susreli smo i vrijedne djelatnike Komunalca koji su već do sada podijelili 1500 smeđih kanti za biootpad da Bjelovar bude još čišći i ekološki osvješteniji. U Bjelovaru se iznimno puno radi i nastavljamo ovim tempom – zaključio je Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!