Ivana se iz Zagreba preselila u Veliku Pisanicu: ‘Ne žalim, ovaj mir na selu mi jako puno znači’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – 41-godišnja Ivana Pavlović već je četiri godine, s pauzama, stanovnica Velike Pisanice u koju se ni više ni manje preselila iz Zagreba. No, njezine selidbe iz glavnog grada u tu dugačku, ali ipak, u odnosu na Zagreb malu općinu, nije bila nimalo jednostavna. 

– Radila sam preko 15 godina u sportskoj kladionici, a s bivšim partnerom dogovarala sam se kako bi mogli otići iz gradske gužve i vreve koja mi nikako nije odgovarala. Tražili smo kuće, tu je ispalo vrlo jeftino, našli smo kuću, digla sam kredit i tako smo došli u Pisanicu. U međuvremenu sam prekinula s bivšim partnerom, trenutno sam sama u kući i brinem se za sve. I sad idem dva puta tjedno u Zagreb na posao – priča nam ta rođena Zagrepčanka, koja se preselila i zbog ideje da krene u biznis uzgoja kokoši i prodaje jaja. 

No, napominje, kada je prekinula s bivšim partnerom, i taj je posao propao. No, to ju ne rastužuje, jer kaže, nakon tolikog planiranja i propadanja planova, odlučila je prepustiti se, kako kaže, planovima ‘onog gore’. Sigurna je da će, polagano, svojim radom, doći i do nekog uzgoja kultura na selu. 

Jedan jedini problem

– Požalila nisam, godina dana je kako sama živim isključivo na selu. Svaki put kad se vraćam iz Zagreba, osmijeh je na licu. Taj vanjski mir koji postoji na selu mi znači maksimalno, tako bar ja to gledam i osjećam – kaže Ivana kojoj je prvotni cilj i bio da se preseli na selo upravo zbog manjka stresa i povećanog mira. 

Budući da se još uvijek bavi čišćenjem okućnice svoje kuće, kaže kako nema neki osjećaj da nešto posebno radi, ali joj je boravak u prirodi odličan, a fizički ju rad ispunjava. Brine se tek za svoje kućne ljubimce i radi neke poslove koje u životu u Zagrebu nikad nije imala prilike raditi. 

-Cijepam drva k’o velika, i radim dosta stvari za kojima nema potrebe u gradu. Ali meni je ovo veća draž, korisnije se osjećam kad nešto radim svojim rukama. Radije bih se sama za sebe trudila nego za nekog drugog. A ne treba mi puno – pojašnjava nam i otkriva i što je najveći problem života na selu. 

– Jedini problem je što nemate blizu dućan. No, ja više gledam pozitivne strane života na selu nego negativne. Ja jesam iz Zagreba, ali ne bih se tamo više vraćala – kratko pojašnjava i dodaje da bi uvijek svima preporučila selo, jer nekako je oslobađajuć osjećaj kada je toliko mira oko tebe, iako fizičkog posla ima svakako više nego u gradu – zaključila je Ivana

FOTO: privatna arhiva


PODIJELI S PRIJATELJIMA!