Najveći kružni tok u Bjelovaru s motivima pčelarstva. Dobra ili loša ideja?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar planira uređenje najvećeg i najprometnijeg kružnog toka u Bjelovaru, onog na Slavonskoj cesti. Mnogo je ideja kako ga urediti, no konkretan prijedlog su za sada iznijeli iz Pčelarske udruge ‘Bilogora’ Bjelovar. Naime, iz Udruge smatraju da bi rotor trebao imati motive pčelarstva. 

-Članovi Pčelarske udruge ‘Bilogora’ iznijeli su vam ideju 2021. da se ovaj kružni tok uredi sa pčelarskom temom iz razloga što bi voljeli da se Bjelovar brendira kao grad prijatelj pčela. Imamo Međunarodni pčelarski sajam, imamo Dane meda, imamo u gradu 100-tinjak pčelara, naše pčele daju nam vrhunski med i mišljenja sam da smo zaslužili “svoj” kružni tok na ulazu u sjedište županije – napisao je na društvenoj mreži Davor Taritaš, tajnik Pčelarske udruge ‘Bilogora’ koji nam je u telefonskom razgovoru rekao i sljedeće. 

-Mi predlažemo tematiku pčelarstva, a struka neka kaže može li se tako urediti. Naravno, ne možemo mi iz Udruge ništa na svoju ruku, ali možemo predložiti i nadati se pozitivnom odgovoru – kazao nam je Taritaš. 

Zbog navedene teme kontaktirali smo dogradonačlenika Igora Brajdića. 

-Za sada mogu samo reći da će rotor biti jako lijepo uređen i imat ćemo prekrasno uređen ulazak u gradu. Bit će tu lijepo uređena živica, cvijeće i još puno toga. Nemam ništa protiv motiva pčelarstva i vjerojatno ćemo im izaći u susret, zašto ne. No, zapravo je rotor u vlasništvu Hrvatskih cesta tako da prvo moramo vidjeti s njima – kazao je Brajdić. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!