WorldSkills natjecanje: Iz bjelovarske Turističko-ugostiteljske dolaze tri pobjednika!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola je bila domaćin 6. izlučnih WorldSkills natjecanja iz sektora Turizma i ugostiteljstva.

TUPŠ Bjelovar je jedina škola u Hrvatskoj koja je organizirala svih šest disciplina i to: Kuharstvo, Ugostiteljsko posluživanje, Slastičarstvo, Pomoćni kuhar i slastičar, Poslovanje recepcije hotela i Turistička destinacija, a koja će biti i domaćin državne razine natjecanja u Zagrebu u disciplini Ugostiteljsko posluživanje.

U tri dana održavanja natjecanja kroz Turističko-ugostiteljsku i prehrambenu školu Bjelovar prošlo je 56 natjecatelja sa svojih 56 mentora iz 24 škole i 9 županija.

Natjecanja su se odvijala pod budnim okom stručnih povjerenstava koji su ocjenjivali svaki detalj određene discipline. Stručna povjerenstva bila su sastavljena od stručnjaka iz raznih područja turizma i ugostiteljstva: koktel majstora, vlasnika restorana, chefova, direktora hotela, zaposlenika turističkih zajednica, profesora engleskog jezika.

Natjecatelji nisu znali temu natjecanja te su tek pri samom početku natjecanja saznali što im je zadatak. Svi su pokazali svoje vještine i znanje u izvršavanju zadanih zadataka te je na Povjerenstvima bio težak zadatak ocjenjivanja svakog pojedinog natjecatelja.

Tri pobjednika 

Nakon dugih vijećanja, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar može se pohvaliti s 3 pobjednika to jest tri prva mjesta i to u disciplinama Ugostiteljsko posluživanje- Marko Đipalo, mentor Bojan Mušić, Pomoćni kuhar i slastičar- Mirijana Horvat, mentor Igor Grgić, te Turistička destinacija- Korina Novak, mentorica Jasmina Damjanović.

2.mjesto u disciplini Poslovanje recepcije hotela zauzela je Elena Jušić, mentorica Ana Špoljar, 3.mjesto u disciplini Slastičarstvo osvojila je Sara Cindrić, mentorica Jasna Ivanišević, dok je 4.mjesto u disciplini Kuharstvo osvojila Martina Buhin, mentorica Anita Vodvarka. Svi natjecatelji koji su osvojili prva mjesta, direktno idu na državno natjecanje, a visinom bodova koje je osvojila, na državnu razinu je pozvana i učenica Elena Jaušić.

Nekoliko dana prije, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar dobila je još jedan poziv za državno natjecanje i to u disciplini Pekarstvo- Božica Sabol, mentorica Nada Bogi.

Veliki je to uspjeh Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, a mentore i učenike čeka veliki posao pripreme za državno natjecanje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!