‘Planuo’ sav izložbeni prostor, zbog nedostatka mjesta Uprava morala odbijati izlagače

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Izlagači su zakupili sav raspoloživi izložbeni prostor koji se prostire na više od stotinu tisuća četvornih metara pa će 24. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam koji se u Gudovcu pored Bjelovara održava ovog vikenda biti najveći u povijesti.

Štoviše, istaknuo je Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma, interes je bio toliko velik da su pojedine izlagače zbog nedostatka sajamskog prostora morali i odbiti.

„Proljetni sajam prvenstveno je sajam poljoprivredne mehanizacije i zbog toga su izlagači zainteresirani za zakup većih površina nego što je to recimo običaj kod Jesenskog sajma. Međutim, u zadnje vrijeme imamo problema s nedovoljnim količinama izložbenog prostora, stoga ćemo u dogovoru s vlasnicima, Gradom Bjelovarom i Bjelovarsko-bilogorskom županijom, vrlo vjerojatno donijeti odluku o kupnji dodatnog zemljišta, prvi puta u povijesti Sajma”, istaknuo je Salaj na tiskovnoj konferenciji u utorak održanoj na sajamskom prostoru.

Sve zajedno, na Proljetnom sajmu bit će više od 400 izlagača, a kako bi došli do dodatnog prostora, u Upravi su odlučili jednu halu koja je prije koristila za ugostiteljske svrhe, sada prenamijeniti u dodatni prostor za izlagače.

Sve najbolje od poljoprivrede na jednom mjestu

Salaj je napomenuo da će ovog vikenda u Gudovcu biti predstavljeno sve ono najbolje od poljoprivrede unutar, ali i izvan hrvatskih granica, s obzirom da izlagači dolaze iz Hrvatske, ali i desetak stranih zemalja. Najviše ih je iz ostalih članica Europske unije, ali ima i onih iz Srbije i Sjeverne Makedonije, koja će ove godine ujedno biti i zemlja partner.

„Sjeverna Makedonija predstavit će se prvenstveno u prehrambenoj industriji, ali bit će tu naravno i predstavljanja makedonske kulture i običaja što nas posebno veseli”, najavio je Salaj.

Cijena ulaznice bit će pet eura za odrasle osobe i četiri eura za djecu i umirovljenike, što je nešto niže od prvotnih najava kada se spominjala cijena od šest eura za odrasle osobe. Parking će, kao i za prethodnih sajamskih manifestacija, biti besplatan, a zbog velikih prometnih gužvi koje prate sajamske manifestacije u Gudovcu, uvodi se se potpuno nova prometna regulacija u subotu i nedjelju.

Dobrodošlicu izlagačima i posjetiteljima poželjeli su u ime vlasnika Bjelovarskog sajma Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskog gradonačelnika i Marko Marušić, bjelovarsko-bilogorski župan. Proljetni sajam tradicionalno će otvoriti ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Vrijedi napomenuti i da će se u sklopu Proljetnog sajma održati i sajam hortikulture HOROP, kao i sajam građevine i komunalne tehnologije GRO-KO.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!