Uprava i vlasnici Bjelovarskog sajma pronašli rješenje za nesnosne prometne gužve

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Organizatori Proljetnog sajma odlučili su se ove godine posebno pozabaviti problemom nesnosnih prometnih gužvi koje se stvaraju tijekom subote i nedjelje, dva najposjećenija dana manifestacije.

Naime, nije rijetkost da posjetitelji sajma ponekad traže parkirno mjesto čak i duže od sat vremena u komadu, a ta misija ne završi uvijek uspješno: Stoga su uprava i vlasnici, Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija, ujedinjeni s policijom, ali i Čazmatransom, pronašli rješenje koje će, nadaju se, prometne čepove potjerati u ropotarnicu povijesti.

„Bjelovarski sajam jedan je od rijetkih sajmova koji pruža mogućnost besplatnog parkiranja, ali bez obzira što obilujemo parkirališnim mjestima, parkinga manjka. Stoga smo ove godine odlučili odmah preusmjeravati vozila na obilaznicu, a s obilaznice će voziti besplatni autobusi i to ne po voznom redu, nego čim se napune. Vlasnici će tako parkirati vozila na asfaltu i došetati do autobusa koji će ih odvesti direktno do glavnog ulaza u sajam. Neće više biti potrebe da gube i vrijeme i živce lutajući u potrazi za parkirališnim mjestom”, pojasnio je direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj. Dodao je i da će, kao i do sada, svaki puni sat s Autobusnog kolodvora u Bjelovaru voziti besplatni autobus do glavnog ulaza na sajam, a vraćat će se 30 minuta kasnije.

Besplatni autobusi s obilaznice, ali i s Autobusnog kolodvora, neće voziti prvog dana sajma, u petak, 24. ožujka jer petkom gužve nisu prevelike.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!