Županija dobila 22 nova stipendista: Studentima medicine na račun mjesečno stiže 3000 kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić upravo je potpisao ugovore sa studentima koji su u ovoj akademskoj godini ostavili pravo na stipendiju. Riječ je o 22 studenta koji su pravo na stipendije ostvarili po tri različita kriterija – petero po kriteriju darovitosti, dvije po socijalnom kriteriju, a 15 stipendija je za studente deficitarnih zanimanja. Za ovu akademsku godinu deficitarna zanimanja su medicina, matematika, germanistika, fizika, edukacijska rehabilitacija i građevinarstvo.
-Mi kao županija trenutno stipendirano 59 studenata uključujući i ova 22. Čestitam im na ostvarenju prava na stipendiju, a svim našim studentima želim puno uspjeha u školovanju – kazao je župan Marušić prilikom potpisivanja ugovora. Jedan od studenata koji je danas potpisao svoj ugovor student prve godine medicine Vedran Vuglić.
– Tek sam krenuo u vode studentskog života. Ova stipendija mi puno znači jer je život sve skuplji, a naše skripte, knjige, stručna literatura nisu jeftini. Osim toga, ova stipendija je oblik poticaja da završimo godinu, ali i čitavo školovanje kako bismo što prije krenuli raditi – istaknuo je Vuglić. S njim se slaže i studentica treće godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu Nika Kozmač koja je sada također po prvi put ostvarila pravo na stipendiju koja za studente medicine iznosi tri tisuće kuna mjesečno.
-Ova stipendija mi puno znači jer su naše i skripte i knjige zaista vrlo skupe, ali i itekako potrebne kako bismo naučili sve što je potrebno. Učiti treba dosta, nije lagano, no stvarno je lijepo studirati medicinu – napominje ova mlada Garešničanka kojoj je, nakon završetka fakulteta, želja ostati raditi na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!