[FOTO] Ministrica Vučković u obilasku sajma nije mogla pobjeći od zagrljaja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na 24. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu koji se u Gudovcu pored Bjelovara održava na rekordnih više od 10 hektara izložbenog prostora predstavlja se više od 400 izlagača iz Hrvatske i desetak stranih država, a tradicionalno ga je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.
Osim najvećeg izbora najnovije poljoprivredne mehanizacije po povoljnim cijenama te svog potrebnog materijala za proljetnu sjetvu, u sklopu Proljetnog sajma održava se i Sajam opreme za hortikulturu HOROP, Sajam građevinske i komunalne opreme GRO-KO, a održat će se i niz edukacija, kao i izložba malih životinja.

Dobrodošlicu izlagačima i posjetiteljima u ime suvlasnika poželjeli su bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, a govor je održao i ministar poljoprivrede Sjeverne Makedonije, države partnera Proljetnog sajma.

U svojem govoru ministrica Vučković spomenula je mjere za pomoć poljoprivrednicima u sklopu četvrtog paketa mjera pomoći Vlade RH, a poseban naglasak stavila je na nadolazeće promjene u sustavu poticaja.

„Nalazimo se na početku kampanje za jedinstvene zahtjeve za potporu. Ovo je godina prijelaza i godina promjene, a mi ćemo osigurati da nijedan poljoprivrednik ne ostane bez ijedne potpore”, poručila je ministrica Vučković. Osvrnula se i na Strateški plan poljoprivrede vrijedan 3,8 milijardi eura naglasivši da je Republika Hrvatska vlastiti udio u tomu programu povećala s 15 na 20 posto te tako poljoprivrednicima omogućila veća sredstva.

„Osigurali smo dovoljno novca za one koji žele investirati i donijeti strukturne promjene u hrvatskom gospodarstvu”, kazala je ministrica Vučković te najavila da će Ministarstvo poljoprivrede sudjelovati i u unaprjeđenju infrastrukture Bjelovarskog sajma. Odmah nakon svečanog otvorenja ministrica je uručila 15-ak ugovora za programe ruralnog razvoja, i to najviše u sektoru mliječnog govedarstva. Potom je u društvu brojnih uzvanika krenula u obilazak sajma, a čim je izašla iz svečane sale srdačno ju je zagrlio jedan od razdraganih izlagača, čestitavši joj na uspješnom mandatu.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!