Već sada se zna zemlja partner Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako je 24. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam tek počeo, već se zna i zemlja partner jesenske manifestacije. Zemlja partner jubilarnog 30. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma koji se održava od 8. do 10. rujna će biti Ukrajina, potvrdio je na gostovanju na Alfa radiju veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj Vasilj Kirlič.

-Održao sam čitav niz sastanaka s našim prijateljima Hrvatima, prije svega s bjelovarskim gradonačelnikom Darijem Hrebakom i županom Markom Marušićem i dogovorili smo se da zajedno održimo jesenski sajam – rekao je Kirilič.

Ukrajinski veleposlanik je istaknuo da iako neki smatraju da dok traje brutalna ruska agresija na njegovu zemlju sav život staje, to nije tako jer ukrajinska poljoprivreda je i dalje aktivna i sjetva je u tijeku. Upravo je suradnja dvije zemlje na području poljoprivrede bitna i na tome će i biti naglasak na jesen.

-S gradonačelnikom, županom i direktorom Bjelovarskog sajma smo naveli potencijalne teme sajma i Ukrajine kao zemlje partnera, a održao sam sastanak i s ministricom poljoprivrede s kojom sam dogovorio bilateralnu suradnju na području poljoprivrede i na osnovu toga ćemo i potvrditi ključne teme Jesenskog sajma – rekao je veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj.

Prvi memorandum o suradnji Hrvatske i Ukrajine u poljoprivredi je potpisan 2006. i potrebno je izraditi novi. Kapacitet Ukrajine je velik, niti jedan rat nije vječan, zemlja je na putu u Europsku uniju i na svim tim područjima postoji velik prostor suradnje dvije zemlje, zaključio je Vasilj Kirilič.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!