Proglašena su najbolja vina gudovačke izložbe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Poznati su pobjednici 9. Izložbe vina i vinogradarske opreme koja je u veljači održana na Bjelovarskom sajmu. Kao što je i najavljeno, diplome, medalje i pehari su uručeni na 24. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu, a prvim ocjenjivanjem vina su organizatori zadovoljni.

-Ocjenjivana su 103 uzorka i vrlo sam zadovoljan kvalitetom jer je dodijeljeno 21 zlato, a treba naglasiti da mi ocjenjujemo mlada vina što znači da se na ocjenjuje kvaliteta već potencijal vina koje će danas, sutra biti na tržištu – ističe predsjednik Hrvatskog poljoprivrednog zadružnog saveza Božo Volić.

U kategoriji OPG-a najveći potencijal ima chardonnay Petra Cika iz Virja.

-Jedan poseban chardonnay se izvukao iz prošlogodišnje berbe. Bila je nešto manja rodnost, a veći šećeri, ali uz dobro zbrinjavanje u podrumu smo došli do šampionske titule – ističe ponosni vlasnik šampionskog vina Petar Cik.

Šampionskim vinom u kategoriji zadruga je proglašena zlatna žlahtina Vinarije PZ Vrbnik s Krka. Upravo je zlatna žlahtina perjanica te vinarije, a na šampionsku su posebno ponosni.

-To je mlado vino, užitno, izbalansirano. Prevladavaju cvjetne arome, citrusno voće, mirisi blagog voća. Svježe, lagano ljetno vino koje odlično paše uz bijelu ribu i lagana jela – opisuje šampionsku žlahtinu enolog vinarije Vedran Gršković.

Proizvođačka zadruga Vrbnik okuplja 126 zadrugara plus 14 kooperanata i uspješno posluje punih sto godina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!