Proljetni sajam bio je hit, samo u nedjelju posjetilo ga je 20 tisuća ljudi!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Netom završeni 24. proljetni međunarodni bjelovarski sajam bio je pun pogodak, barem ako je suditi po interesu posjetitelja koji su protekloga vikenda u Gudovac kraj Bjelovara pohrlili iz svih dijelova Hrvatske, i šire. Samo u nedjelju, posljednjega dana ove gospodarske manifestacije, sajam je obišlo 20 tisuća posjetitelja.

-Odlična je bila subota, kada je na sajmu bilo desetak tisuća ljudi. To je i inače dobra brojka za subotu, no kad u obzir uzmete činjenicu da je ovoga puta bilo ružno vrijeme i da je cijeli dan padala kiša, onda je to i više nego dobro – kaže direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.

Svi koji su stigli na sajam mogu biti zadovoljni jer je ponuda bila više nego bogata. Više od 400 izlagača, među kojima su bili i gosti iz Sjeverne Makedonije, ovogodišnjeg partnera sajma, predstavilo je svoje proizvode, a kažu kako su nastupom zadovoljni.

-Ljudi su očito došli na sajam razgledati, ali i kupiti, uzeti određene ponude. Sklopilo se poslova. Moramo razumjeti da sajmovi i nisu mjesto trgovine i prodaje, već mjesto na kojem se proizvođači predstavljaju i susreću s poslovnim partnerima, a nema veće i bolje manifestacije od našeg sajma za takve susrete – smatra Salaj.

Direktoru Bjelovarskog sajma drago je, kaže, što je na otvorenje manifestacije i ovoga puta stigla ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je najavila pomoć države kod ulaganja u infrastrukturu.

-Svaka zemlja ima sajam kojim se ponosi. U Srbiji je to Novi sad, u Sloveniji Radgona, u Mađarskoj Budimpešta. Naš je sajam najveći u Hrvatskoj i šire i mislim da je ponos naše zemlje. Drago mi je što je ministrica to prepoznala i obećala pomoć te vjerujem kako ćemo do Jesenskog sajma imati novo krovište na staji u kojoj se održava državna stočarska izložba – kaže Salaj.

Nakon krize uzrokovane pandemijom, Sajam je ponovno stao na noge pa su na pomolu i vlastita ulaganja.

-U idućih tjedan-dva planiramo kupiti novo zemljište uz sajam i tako proširiti naš prostor, i to prvi put u povijesti Bjelovarskog sajma – zadovoljan je Salaj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!