Maleni bjelovarski umjetnici Nicol, Greta i Lovro posjetili gradonačelnika Hrebaka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Posebni gosti jutros su stigli u ured bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka. Gradsku upravu posjetili su pravi mali umjetnici iz bjelovarskog Dječjeg vrtića Ciciban – Nicol Ćenan, Greta Mihalinec i Lovrlo Ančić i to u pratnji svojih mama, mentorice Dijane Rajković, ravnateljice vrtića Ciciban Senke Ivanušec i pedagogice Branke Bikete Caktaš. Povod za ovaj susret bio je njihov veliki uspjeh na nedavno održanom državnom likovno-literarnom natječaju Francophonie en Croatie 2023. Naime, šestogodišnja Nicol, u konkurenciji čak 400 radova iz čitave Hrvatske, osvojila je prvu nagradu, dok su Lovro i Greta na izložbi također izložili svoje radove. Tema natječaja Francophonie en Croatie 2023 “Dis-moi dix mots à tous les temps” bilo je vrijeme, a Nicol je naslikala sat iz mašte.
Svečanost dodjele nagrada odvijala se u medijateci Francuskog instituta u Hrvatskoj na Dan frankofonije, a nagradu je Nicole uručio Benoît Le Dévédec, ataše za obrazovnu i jezičnu suradnju uz predstavnike konzulata i ambasada Švicarske, Belgije i Kanade.
Na ovom velikom uspjehu, mališanima je čestitao i gradonačelnik Hrebak, a oni u posjet nisu došli praznih ruku. Za ovu priliku nacrtali su simbole Grada Bjelovara – grb grada, husara, ali i portret samog gradonačelnika.
– Čestitke Nicol na ovom velikom uspjehu. Svojim radom u najljepšem je svjetlu predstavila sebe, svoje roditelje, vrtić, kao i svoj grad. Slika je zaista divna – kazao je gradonačelnik dok je malena Nicol pojasnila kako je nastao nagrađeni rad.
– Teta Dijana mi je pokazala sliku i ja sam nacrtala. Nisam cijelo vrijeme gledala po slici, ali ipak sam pobijedila. U Zagrebu na dodjeli su drugačije pričali pa nisam ništa razumjela, no kada su mi dali nagradu, rekla sam im „Merci” – pojasnila je ova mala umjetnica, dok je Greta gradonačelniku otkrila da će jednoga dana biti arhitektica, a Lovro da zna sve o Francuskoj.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!