Bjelovarčani pohrlili u kazalište: Gotovo 1500 ljudi uživalo u vrhunskim predstavama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

„Kako je počeo rat na mom otoku”, „Halatafl”, „Mr. Single”, „Naš razred”, „Cosa Nostra” predstave su u kojima su Bjelovarčani imali priliku uživati od početka ove godine, a ova kazališta polusezona završit će se ovog vikenda predstavom „Škrtac” Satiričkog kazališta Kerempuh. Sve ove predstave dio su novog kulturnog projekta „Kazalište u gostima” koji su Bjelovarčani izuzetno dobro prihvatili.

Velik interes

– Dugo u Bjelovaru nismo imali ozbiljno kazalište, no sada zahvaljujući našem mladog glumcu Ivanu Ožegoviću i ravnatelju KMC-a Denisu Hladišu sada imamo privilegiju i mogućnost da Bjelovar zaista ima kazališnu sezonu. Program Kazališta u gostima, sufinanciran sredstvima Grada Bjelovara i Ministarstva kulture, odvija se u punom pogonu. Građani su ga jako dobro prihvatili i jako dobro se odazivaju na predstave. Otprilike svaka dva tjedna smo imali po jednu predstavu. Prosječan broj posjetitelja po predstavi bio je 237 što je sjajna brojka. To je otprilike 1420 gledatelja do sada. Ukupan trošak svih predstava je 13 tisuća eura. Kako bi sve funkcioniralo, Grad Bjelovar je izdvojio 100 tisuća kuna do kraja godine – zadovoljan je gradonačelnik Dario Hrebak koji je podsjetio kako Bjelovarčani ove godine mogu uživati u bogatoj kazališnoj ponudi jer smo, uz ove predstave, imali i Susrete profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej s 12 besplatnih predstava, u tijeku je Mali BOK sa šest predstava u 14 izvedbi, a 28. travnja počinje BOK fest s desetak novih predstava.

-Dakle, od siječnja do sredine svibnja u Bjelovaru će se ukupno održati oko 35 predstava. To je veliki pomak u odnosu na prijašnje godine i velika stvar za kulturu u Bjelovaru. Osim toga, Dom kulture će ove godine brojati više od 100 raznih događanja u našem gradu, a to nemaju mnoge poznate dvorane. Time se pokazuje da smo obnovom napravili pun pogodak. On je danas doista postao hram kulture Bjelovara. Izuzetno mi je drago što se kultura vratila u grad Bjelovar na velika vrata – zaključio je Hrebak. Kazališnom sezonom u Bjelovaru je zadovoljan i ravnatelj KMC-a Denis Hladiš.

Sljedeća polusezona

– Mi smo izuzetno zadovoljni s prvim dijelom sezone. Kroz ovih šest predstava se pokazalo da Bjelovar ima itekako zainteresiranu i ozbiljnu kazališnu publiku. Ove predstave su rađene na visokoj umjetničkoj razini, a na takav način su i izabirane. Naime, one nisu prvoloptaške, već imaju svoju umjetničku snagu. To nisu bile samo komedije, već i drame i monodrame. Publika vrlo dobro reagira. Već smo krenuli s pripremama za nastavak projekta, a plan je da u rujnu krenemo s novom polusezonom – naglasio je Hladiš dok je mladi bjelovarski glumac Ivan Ožegović podsjetio da su u sklopu ovog projekta Bjelovarčani imali priliku uživati u predstavama iz Hrvatske, ali i Sarajeva, a najavio je i dolazak kazališta Exit u idućoj polusezoni.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!