Cesta kroz Gudovac je najmanji problem, Grad i Županija imaju puno ozbiljniji zadatak…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

I proljetna sajamska manifestacija u Gudovcu, kao i nekoliko prethodnih, protekla je, među ostalim, u znaku ‘drndanja’ raskopanom cestom kroz to prigradsko naselje te obilascima kako bi se izbjegao dio najžešćih radova. Građani, prvenstveno oni koji stanuju u tom dijelu grada su ogorčeni, a u tom raspoloženju su im se prošlog vikenda pridružili i brojni posjetitelji 24. proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma. Kiša je dodatno pogoršala situaciju pa je prilazni put sajmu izgledao kao bojišnica. Kako doznajemo u Gradu Bjelovaru, do iduće sajamske manifestacije, Jesenskog sajma, posjetitelje bi trebala dočekati drugačija slika.

-Radnici Hidroregulacije koji obavljaju ovaj posao stvarno daju svoj maksimum, no puno toga ovisi i o vremenskim prilikama. Ono što je najvažnije jest da je najteži dio posla obavljen i da sada slijedi završni dio, odnosno postavljanje rubnjaka, uređenje biciklističke i pješačke staze te postavljanje asfalta. Prema dosadašnjim najavama iz Hrvatskih cesta, sve bi trebalo biti gotovo za dva, maksimalno dva i pol mjeseca – kaže bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

On smatra kako je spomenuta prometnica najmanji problem kad se govori o Bjelovarskom sajmu.

-I nakon što ona bude gotova, ostaje nam za riješiti niz drugih problema. Naš sajam se razvija, za vikend smo svjedočili najuspješnijoj sajamskoj manifestaciji do sada i to je danas prepoznatljivi brend našeg grada i županije. Krajnje je vrijeme da Grad i Županija sjednu i počnu dogovarati nova ulaganja u sajamsku infrastrukturu. Mislim da prije svega trebamo početi rješavati problem parkirališta oko sajma, a onda i sve ostalo – kaže Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!