[FOTO] Tvrtka Ferrodus iz Nove Rače rapidno se širi: ‘Poticaji Županije puno pomažu’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić danas je sa suradnicima i načelnikom Nove Rače Darkom Knežićem posjetio tvrtku Ferrodus koja odlično posluje i sve svoje proizvode prodaje diljem svijeta, od SAD-a do Hong Konga.

Inače, tvrtka je to koja se bavi proizvodnjom fitness sprava, a domaćin županu i načelniku je bio vlasnik tvrtke Vedran Presečki. 

-U Novoj Rači smo dvije godine, imamo ovdje deset osoba zaposlenih. Tražimo specijalizirane, stručne ljude za taj posao jer to je specifičan posao pa ne brzamo sa zapošljavanjima jer nije lako naći takvog radnika, iako nam trebaju. Prodajemo po cijelom svijetu, po cijelom svijetu nas traže i doslovno odbijamo narudžbe jer ne stignemo sve – kazao je Presečki i nastavlja. 

-Županijski poticaju su odlični, stvarno smo si s njima riješili neke stvari preko tih poticaja. Imamo jako puno ulaganja, cijene materijala su porasle i doslovno svaka kuna vam je važna. Sve što smo dobili uložili smo u ovaj prostor i strojeve – kazao je Presečki koji u pogonu ima i veliki, moderni laserski rezač. 

Svi proizvodi odlaze u inozemstvo

Župan Marko Marušić kaže da je impresioniran viđenim u pogonu tvrtke Ferrodus. 

-Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja i dalje poticati obrtnike i gospodarstvenike i drago mi je da sam danas ovdje u općini Nova Rača. Tvrtka Ferrodus zaista je jedan svijetli primjer kako se radom i trudom može uspjeti. Gotovo sve svoje proizvode prodaju u inozemstvu i vani je to postao jedan svjetski brend. Što se tiče BBŽ-a, kao što sam rekao, mi potičemo gospodarstvenike. Ova tvrtka je koristila prošle godine naše mjere ukupne vrijednosti 50 tisuća kuna i drago mi je da smo na taj način sudjelovali u razvoju tvrtke – kazao je župan Marušić i nastavlja. 

Nove mjere Županije

-Mogu najaviti i da ćemo danas raspisati javni poziv za nove tri mjere od ukupno deset mjera koje namjeravamo raspisati tijekom ove godine. Riječ je o sufinanciranju dokumentacije za naše obrtnike i gospodarstvenike koji se planiraju prijaviti na natječaje za EU fondove ili nacionalne izvore financiranja i sufinanciranje uvođenja sustava kvalitete. Dakle, radi se o ukupnoj vrijednosti od 37 tisuća eura. Ostatak od sedam mjera ćemo raspisivati periodično. Recimo, u lipnju ćemo raspisati poziv za mjeru koja je prošle godine bila najtraženija, a to je ona o sufinanciranju nabavke rabljenih strojeva – kazao je župan Marušić. 

Načelnik Nove Rače Darko Knežić istaknuo je zadovoljstvo poslovnim uspjehom tvrtke Ferrodus. 

-Mi smo kao Općina kupili ovaj prostor i drago mi je da tvrtka Ferrodus na čelu s Vedranom Presečki bila zainteresirana za najam prostora i ja mu čestitam na velikom uspjehu – kazao je načelnik Knežić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!