Radnici na korzu naišli na arheološko nalazište. Zaustavljaju se radovi na duže vrijeme…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak rano jutros je objavio da će obnova korza u gradu biti zaustavljena zbog otkrića velikog arheološkog nalazišta. Prema izvješću koje je gradonačelnik podijelio s portalom Klikni.hr, gradski radnici su slučajno pronašli niz vrijednih arheoloških iskopina dok su radili na korzu.

“Ovo je nevjerojatan pronalazak” –  rekao nam je gradonačelnik Hrebak.

“Nismo očekivali da ćemo pronaći nešto ovako značajno dok smo radili na obnovi korza, ali to je samo dokaz da naš grad ima bogatu povijest koju još trebamo istražiti.” – dodao je Hrebak.

Prema gradonačelniku, artefakti uključuju zlatne kovanice, dragocjene nakite i velike zlatne skulpture. Arheolozi su pozvani na mjesto pronalaska kako bi izvršili detaljnu analizu artefakata i utvrdili njihovu vrijednost i starost.

Inače, kako bi zaštitili ovaj važan arheološki nalaz, gradonačelnik je odlučio da se obnova korza zaustavi, a u cijelu priču uključilo se i Ministarstvo kulture.

Godinu dana bez radova na obnovi korza

“Ovo je prilika da se naš grad pozicionira kao arheološka destinacija”, rekao je Hrebak i dodaje.

“Vjerujemo da će ovaj pronalazak u budućnosti privući mnoge turiste koji će željeti vidjeti vrijedne artefakte iz naše prošlosti”

Unatoč tome, neki su se građani počeli brinuti da će ova odluka dovesti do velikog kašnjenja u obnovi korza. Naime, spominje se kašnjenje od čak godinu dana.

Unatoč tim brigama, gradonačelnik je uvjeren da je ovo pravo vrijeme za otkrivanje bogate povijesti Bjelovara.

“Ovo je veliki dan za naš grad i njegovu povijest. Da, radovi na korzu će se zaustaviti. Teško je reći koliko, možda pola godine, možda godinu dana, ali radi se o našoj povijesti koju sada moramo istražiti” –  izjavio je Hrebak.

“S vremenom korzo će biti obnovljeno, a mi ćemo istovremeno imati vrijedne artefakte koji će nas još više povezati s našom prošlošću” _ zaključio je Hrebak jutros, 1. travnja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!