Bjelovarski Mad Max već je tri mjeseca u zatvoru i izgleda da neće tako brzo van…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Najosuđivanija osoba s bjelovarskog područja, 54-godišnji Nenad Vukašinović zvani ‘bjelovarski Mad Max’ ili  ‘Talijan iz Prgomelja’ po svemu sudeći je početkom godine napravio posljednji prekršaj za duže vrijeme.

Naime, nedavno je protiv njega potvrđena optužnica koja ga tereti za više ozbiljnih kaznenih djela, u istražnom je zatvoru još od 6. siječnja, a ako se optužbe protiv njega pokažu točnima, lako je moguće da na duže vrijeme završi iza rešetaka.

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru Vukašinovića tereti za počinjenje kaznenih djela prisile prema službenoj osobi i krivotvorenja isprave, a navedena kaznena djela počinio je 6. siječnja ove godine. Bilo je to uslijed njegovih posljednjih “avantura” kada je pijan vozeći automobil bježao policiji, a po običaju je taj automobil na sebi imao nepripadajuće registarske pločice. No, ovog puta to i nije najveći problem s kojim je Vukašinović suočen jer ga se tereti i da je pokušao automobilom pregaziti policajca.

Napad u Rovišću

Ipak, 54-godišnjaka se ne tereti zbog ubojstva u pokušaju, već zbog ipak blažeg kaznenog djela odnosno prisile između službene osobe. Oko 20.15 sati dana 6. siječnja, u nakani da spriječi postupanje policijskog službenika koji je stajao na središnjem dijelu kolnika u Rovišću i svjetlećom tablicom STOP mu davao naredbu da zaustavi auto krapinskih tablica kojim je upravljao i za kojim je u tijeku bila policijska potjera, smanjio je brzinu kretanja.

No, kada je policajac krenuo prilaziti njegovom osobnom automobilu, naglo je Vukašinović prednjim dijelom vozila skrenuo prema njemu i ubrzao vozilo, zbog čega je on bio prisiljen skočiti u stranu kako bi izbjegao da ga udari vozilom, nakon čega je bez zaustavljanja nastavio vožnju.

Potjera za Vukašinovićem trajala je još neko vrijeme i konačno je zaustavljen i svladan u Žabjaku. I to tako da su čak tri policijska vozila morala usporavati njegovo kretanje i to s prednje, bočne i stražnje strane, prilikom čega je Vukašinović udario i oštetio dva policijska vozila.

Utvrđeno je i da je vozio sa 1,35 promila alkohola u organizmu, a odlukom Prekršajnog odjela bjelovarskog suda oduzeto mu je i vozilo. Dakako, odmah mu je oduzeta i sloboda, a to bi ovaj puta moglo biti na duže vrijeme jer se protiv njega trenutačno na Općinskom sudu u Bjelovaru vodi i još jedan postupak zbog krivotvorenja isprava, a sudi mu se i zbog krađe.

Prodao ukradeni traktor

U tom slučaju ga se tereti da je još u listopadu prošle godine u Prgomelju, u namjeri stjecanja nepripadne imovinske koristi, bez znanja i odborenja maloljetnog vlasnika, uzeo traktor i prodao ga drugoj osobi nanijevši tako vlasniku neutvrđenu štetu, ali svakako veću od tisuću kuna.

Već odavno je nemoguće pobrojati koliko puta je Vukašinović osuđivan i prekršajno kažnjavan. Prije gotovo deset godina on je na Prekršajnom sudu u Bjelovaru uspio doći do jubilarne stote pravomoćne presude zbog cijele lepeze prekršaja. Već tada je ponio epitet najosuđivanijeg Bjelovarčanina, a u međuvremenu se zasigurno probio pri sam vrh liste najčešće osuđivanih ljudi u Hrvatskoj.

Osuđivan je on zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, vožnje neregistriranog i neosiguranog vozila, remećenja javnog reda i mira te zbog nasilja u obitelji.

U zatvoru je Vukašinović završavao i zbog raznih kaznenih djela. Tako je u travnju 2018. godine na Općinskom sudu u Bjelovaru osuđen na 16 mjeseci zatvora zbog prijetnji i podmetanja požara, a osuđivan je i zbog prijetnji, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, kao i zbog kaznenih djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari. Tako je u studenom 2014. godine u Prgomelju, bez znanja i odobrenja vlasnika ušao u nezaključani osobni automobil u kojem su se nalazili ključevi te je pokrenuo auto i malo se provozao njime. Iako mu je vozačka dozvola odavno oduzeta, Vukašinović je stalno u nekom vozilu, unatoč tome što je prije više od desetljeća ostao bez obje šake, a upravo zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti u prometu, naslagao je on i najviše kazni i presuda.

Stjepko Gambiroža (Bjelovarski list)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!