Povećanje kvalitete života umirovljenika aktivnim starenjem u Bjelovaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uspješno je održana „Završna konferencija“ 3. travnja 2023. godine u dvorištu uprave Grada Bjelovara (Trg Eugena Kvaternika 2, 43000 Bjelovar) s početkom u 9 sati. Konferencija se održala u sklopu projekta „Povećanje kvalitete života umirovljenika aktivnim starenjem u Bjelovaru“ u cilju podizanja svijesti o važnosti aktivnog starenja.

Uvodni govor održali su zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara, g. Igor Brajdić, predsjednica Udruge žena Gudovac, gđa Vesna Belošević te prijavitelj, predsjednik Bjelovarskih slavuja – fakina g. Ivan Ćurić.

Konferencija ima velik značaj za umirovljenike u odnosu na ohrabrivanje da se odvaže biti dio aktivnog, modernog načina života, te u odnosu na utjecaj na lokalne politike obzirom će zaključci konferencije biti vodilja lokalnim čelnicima u promišljanju pri donošenju odluka te će dati snažan odjek o podizanju svijesti o važnosti aktivnog starenja kako lokalno tako i nacionalno.

Konferencija je dala osvrt na provedene aktivnosti u sklopu projekta “Povećanje kvalitete života umirovljenika aktivnim starenjem u Bjelovaru” čiji je prijavitelj udruga Bjelovarski slavuji – fakini, a partneri su Grad Bjelovar te Udruga žena Gudovac. Provedene aktivnosti pozitivno su utjecale na ostvarivanje bolje uključenosti starije populacije u društvo. Projekt je sufinanciran sredstvima EU ukupne vrijednosti 1.465.842,62 kn (iznos sufinanciranja EU: 1.245.966,28 kn), koji traje od 22. listopada 2020. do 22. travnja 2023. godine. Cilj projekta je jačanje kapaciteta umirovljeničkih udruga provedbom programa aktivnog starenja u Bjelovaru za povećanje kvalitete života i socijalne uključenosti umirovljenika. Projekt koji traje 30 mjeseci, kroz 300 aktivnosti okuplja više od 250 umirovljenika.

Aktivnosti projekta su raznolike: edukacije za uzgajivača i prerađivača ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja; edukacije na teme psihofizičkog zdravlja umirovljenika; treninzi fizičke aktivnosti – projekt omogućuje treninge u lokalnoj sredini uz 2 odlaska na termalna kupališta (u Krapinsko-zagorsku i Osječko-baranjsku županiju); kulturni događaji obuhvaćaju 32 susreta dramske skupine te 32 susreta zbornog pjevanja i sviranja glazbenog sastava; likovne radionice za umirovljenike te konferencija Uskršnja manifestacija. Projekt predviđa 2 konferencije o podizanju svijesti o važnosti aktivnog starenja.

Detalje o aktivnostima projekta, kao i samom projektu možete pronaći na službenoj stranici projekta http://www.bjelovarskislavuji-fakini.hr/eu-projekt/, na Facebook stranici projekta https://www.facebook.com/bjelovarskislavujifakini/, a možete ih zatražiti i na kontakt telefon predsjednika prijavitelja: 099 377 7990.

Ovim putem pozivamo sve umirovljenike s područja Bjelovarsko-bilogorske županije da se uključe u raznovrsne projektne aktivnosti na kojima vlada pozivitna i ugodna atmosfera te tako kvalitetno i aktivno provedu svoje slobodno vrijeme.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Bjelovarskih slavuja – fakina.

 

 

 

 

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!