Učenici povraćali i dobili proljev nakon obroka u školskoj kuhinji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon obroka u školskoj kuhinji proteklog petka, učenici jutarnje smjene bjelovarske IV. osnovne škole počeli su povraćati i dobili su proljev.

U školi su ubrzo posumnjali kako je djeci posluženo pokvareno mlijeko, a kako pojašnjava ravnatelj škole Nikola Margetić, riječ je o trajnom mlijeku s rokom trajanja do kolovoza koje je školi isporučeno istoga dana kada je i posluženo.

– Djeci još za vrijeme nastave nije bilo dobro. Reagirali smo čim smo shvatili što se događa pa mlijeko, naravno, više nismo posluživali učenicima u popodnevnoj smjeni. Odmah smo kontaktirali Dukat koji je proizvođač mlijeka, a djecu koja su osjetila probavne smetne ispratili smo iz škole kući – kratko je komentirao ravnatelj Margetić.

O ovom slučaju obavijestili su nas ogorčeni roditelji koje je u čitavoj priči, kažu, povrijedilo i to što ih iz škole nitko službeno nije obavijestio o incidentu.

Komentar čitave ove situacije zatražili smo i od Dukata koji je odgovorio u najkraćem mogućem roku.

– Prošli tjedan, u petak, 31. ožujka 2023. godine, zaprimili smo od IV. osnovne škole Bjelovar reklamaciju na proizvod Trajno mlijeko, 2,8% mliječne masti, zapremine 0,2L. Po zaprimljenoj smo reklamaciji odmah u petak povukli sporne proizvode iz bjelovarske škole te smo pokrenuli žurni proces analize, kako bi nedvojbeno utvrdili uzrok nesukladnosti proizvoda. Još uvijek preliminarni i radni zaključci govore o mogućem mikrooštećenju unutarnjeg, zaštitnog aluminijskog sloja pakiranja kao uzroku kontaminacije proizvoda iz zraka (okoline). Po završetku sveobuhvatne analize obavijestit ćemo ravnateljstvo škole o konačno utvrđenom uzroku nesukladnosti proizvoda, a do tada smo s ravnateljem škole u redovnom kontaktu. Ispričavamo se učenicima, roditeljima i zaposlenicima škole na doživljenoj neugodnosti. Učinit ćemo sve kako se ovakva ili slična situacija ne bi ponovila – stoji u odgovoru Elene Wolsperger Dolezil, direktorice korporativnih komunikacija Dukata.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!