Brajdić: Bjelovar će kulturu razvijati sve više i više

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kultura obogaćuje život svakog grada, a Bjelovar je posebno ponosan na svoju 31 udrugu s tog područja koje rade sa svim generacijama. Naglasio je to na predstavljanju udruga bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić koji je i istaknuo da Grad te udruge financijski prati koliko može.

-Zaključno s 2022. godinom financiranje je iznosilo milijun i 400 tisuća kuna dok je recimo 2017. za kulturu iz bjelovarskog proračuna izdvojeno malo više od milijun kuna – naveo je Brajdić.

Dio proračunskog novca do udruga odlazi preko Zajednice udruga u kulturi koja okuplja 19 udruga i ove godine raspolaže s deset tisuća eura.

-Putem javnog poziva koji raspisujemo, odnosno koji je sada u tijeku, udrugama financiramo između 25 i 30 programa s tim da imamo nekoliko programa koje odrađujemo samostalno, a to je naša sada već 6. Razglednica Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara – kaže predsjednik Zajednice Boris Abramović.

Bez gradske financijske injekcije udrugama bi bilo teško njegovati tradiciju i kulturu, slažu se njihovi predstavnici.

-Zadovoljni smo i drago nam je da nam Grad pomaže, pogotovo ovu mladost koju ima KUD Bjelovar, a ima nas 70-ak aktivnih plesača. Naših 29 godina ne bi bilo moguće da nije bilo bivše i sadašnje vlasti, a nadamo se i buduće – rekao je Matija Janči iz KUD-a Bjelovar.

Sve ih veseli Brajdićevo obećanje da će Bjelovar razvijati kulturu sve više i više.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!