[FOTO] Vatrogasna zajednica u Šandrovcu bogatija za novi kamion

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – Vatrogasna zajednica Općine Šandrovac bogatija je za jedno novo navalno vozilo odnosno kamion za potrebe gašenje požara na području Općine. Sada raspolažu s dva kamiona i jednim pick-up vozilom. Novi kamion sa 120 tisuća kuna financirala je Općina Šandrovac, 70 tisuća kuna Hrvatska vatrogasna zajednica, a 20 tisuća kuna Vatrogasna zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije, uz još neke donatore.

– Moram se zahvaliti Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici i glavnom zapovjedniku Slavku Tucakoviću, te Vatrogasnoj zajednici BBŽ, predsjedniku Silvestru Šetefoviću i zapovjedniku Josipu Hegeru na pomoći. Mi smo sada jedno jako dobro opremljena Vatrogasna zajednica. Vatrogasna zajednica i Općina odlično surađuju. No, nova oprema ništa ne vrijedi bez ljudi, a i sam sam se uključio u rad interventnog sastava – rekao je načelnik Dario Halauš.

– Ovo je jako značajno za naš DVD, a primopredajom, pospješila se sposobnost središnje postrojbe. DVD Šandrovac inače broji 26 operativnih vatrogasaca, a rade na svim vrstama intervencija i izlazi samostalno. Svi operativni vatrogasci su obučeni i osposobljeni za sve vrste požara na našem području – pojašnjava predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šandrovac, Tomislav Fleković.

– Oni su ustanovili da im je potrebno novije i kvalitetnije vozilo kako bi vatrogasna zajednica učinkovitije odgovorila na zadatke koji su pred njima. Vozilo je stiglo i značajno će im olakšati rad – kratko je pojasnio Josip Heger, županijski vatrogasni zapovjednik.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, Silvestar Štefović istaknuo je kako je svaki novi dio opreme u Šandrovcu vrlo značajan.

– Zbog udaljenosti od većih gradova, osuđeni su sami na sebe i moraju puno ulagati u opremu kako bi njihovi vatrogasci mogli pravovremeno i dobro opremljeni ići na terene. Kad se dogodi nešto veliko i dođu neke veće postrojbe, oni su već odradili veliki dio posla – pojasnio je Štefović.

Glavni Vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, Slavko Tucaković istaknuo je kako je velika važnost ovog navalnog vozila kojim su se obogatili vatrogasci u Šandrovcu.

– Ono će doprinijeti još boljoj mobilnosti na području zajednice Bilogora. I udaljenost od Bjelovara je velika, ali tamo je i velik broj polja, bušotina, pa će to značajno unaprijediti kvalitetu rada na tom području – pojasnio je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!