[FOTO] Učenici OŠ Ivanska filmom odali počast Đuri Sudeti, a već spremaju novi projekt…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U dupkom ispunjenom Domu kulture u Ivanskoj sinoć je predstavljen dokumentarni film o poznatom hrvatskom književniku Đuri Sudeti koji potpisuju učenici Osnovne škole Ivanska. Nastao je povodom 120. godišnjice rođenja književnika, a učenicima su mentorice u tom zahtjevnom zadatku bile su im učiteljice Katica Šarlija i Tanja Nađ. Krajnji rezultat oduševio je sve okupljene kojima je Sudeta blizak, s obzirom da je rođen 10. travnja 1903. u njihovoj općini, u mjestu Stara Plošćica. Život mu je obilježila teška tuberkuloza od koje je i umro u ranoj dobi od 24 godine. Unatoč tome, iza sebe je ostavio bogat i zanimljiv opus.

Sve to i brojne druge detalje iz književnikovog života učenici su prikazali u dokumentarnom filmu koji su snimali na različitim lokacijama važnima za Sudetin život.

Jučerašnju svečanost u Ivanskoj nastupom su uveličali i prvak hrvatskog kazališta Goran Gegić te poznati glumac Ivan Ožegović, rođeni Ivančanin. Na promociji su dodijeljena i priznanja učenicima čiji su likovni i literarni radovi izabrani kao najbolji na školskom natječaju posvećenom Đuri Sudeti.

Raduje i vijest da je u pripremi Sudetina zbirka pjesama koja bi svjetlo dana trebala ugledati do Dana Općine Ivanska u lipnju ove godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!