[FOTO] Evo što su sve tri provalnika pokrala na području Bjelovara u zadnjih šest mjeseci

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PU bjelovarsko-bilogorska danas je u svojim prostorijama predstavila svoj veliki uspjeh. Naime, djelatnici policije izložili su brojne predmete koji su ukradeni iz obiteljskih kuća i vikendica u posljednjih šest mjeseci čija je minimalna vrijednost 26 tisuća eura. Također treba istaknuti da je policija uhitila počinitelje ovih teških krađa.

No, krenimo redom. 

U razdoblju od listopada 2022. godine do 1. ožujka ove godine Policijska postaja Bjelovar zabilježila je 40 kaznenih djela provala u obiteljske kuće čiji su vlasnici uglavnom odsutni duže razdoblje boraveći na privremenom radu u inozemstvu. Na području Policijske postaje Čazma provaljeno je u jednu trgovinu mješovitom robom i četiri obiteljske kuće 

Tri provalnika

-Višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su počinitelji ovih provalnih krađa hrvatski državljani i to 23-godišnjak i 34-godišnjak sa zagrebačkog područja i 32-godišnjak s bjelovarskog područja. Osnovano se sumnja da su njih trojica supočinitelji u ovim kaznenim djelima i to tako da je 23-godišnjak počinio sva kaznena djela dok mu je supočinitelji u 21 provali bio 32-godišnjak, u 21 djelu 34 -godišnjak – naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske. 

Inače, provaljivali su u obiteljske kuće u Bjelovaru u ulicama Lovre Matačića, Đure Basaričeka, Miroslava Krleže, Đure Sudete, Ivana Cankara, Križevačka cesta,Slavonska cesta, Vidikovac, Trojstveni Markovac, Klokočevac, Gudovac, Prgomelje itd, 

Predmeti krađa iz obiteljskih kuća su najviše i najčešće bili nakit i novac, potom električni kućanski aparati, ručni satovi, televizori, razni ručni alati, prijenosna računala, parfemi, vaze, kosilice, duhanski proizvodi.

Dovršetkom ovog kriminalističkog istraživanja razriješena su većina kaznenih djela teških krađa provaljivanje u ovoj godini na području Policijske postaje Bjelovar i Policijske postaje Čazma. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!