Obnavlja se još jedna zgrada u centru, Čazmanci će kvalitetnije provoditi slobodno vrijeme

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Rekonstrukcija i dogradnja zgrade Kulturnog centra u Čazmi stajat će 922 tisuće tisuće eura, pri čemu je 769 tisuća osigurano preko mjere ruralnog razvoja, a ostatak će se namiriti iz gradskog proračuna, rečeno je nakon potpisivanja ugovora između Grada i izvođača radova.

”Obnovom i dogradnjom zgrade, koja će se nadovezati na rekonstruirani Multifunkcionalni centar, i pod pretpostavkom da će uskoro završiti uređenje župne crkve sv. Marije Magdalene središte našega grada dobit će potpuno novi izgled”, objasnio je gradonačelnik Dinko Pirak.

Kako je rekao, projekt je izradila Razvojna agencija Čazma, a prijavitelj je Grad Čazma. Zahvaljujući rekonstrukciji i dogradnji zgrade revitalizirat će se kulturna jezgra grada, a građanima Čazme omogućit će se kvalitetnije provođenje slobodnog vremena.

Kulturni centar tako bi trebao biti mjesto na kojem će se održavati mnogi događaji, tribine, edukacije, radionice, konferencije, izložbe, nastupi KUD-ova i udruga, vjenčanja i druge priredbe, a  otvoriti i nova radna mjesta.

Predstavnik izvođača radova, direktor bjelovarske tvrtke Hidroregulacije Dominik Nervo rekao je da će se zgrada površine 180 metara četvornih “izvana i iznutra potpuno obnoviti te da će se dograditi aneks” površine 130 metara četvornih metara koji bi trebao biti ostakljen.

„Bit će to atraktivna zgrada u središtu grada koja će se koristiti i kao multimedijska dvorana. Hidroregulacija je tvrtka koja ima 115 zaposlenih i možemo preraspodijeliti snage s naših drugih gradilišta i odmah početi izgradnju”, rekao je direktor Nervo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!