[FOTO] Vlado Moulis prodaje jedan od najvećih nasada lješnjaka u Hrvatskoj. Evo cijene!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prodaje se jedna od najvećih hrvatskih plantaža lješnjaka, ona Vlade Moulisa iz Daruvara. Riječ je o ekološkom nasadu lješnjaka na površini 1,4 milijuna četvornih metara, a potpuno uhodani biznis, s gospodarskim zgradama i pripadajućom mehanizacijom, potencijalnim kupcima nudi se za 4.850.000 eura odnosno 36.542.325 kuna.

Vlado Moulis, pionir proizvodnje lješnjaka u Hrvatskoj, ekskluzivno za Klikni.hr otkriva zbog čega se odlučio na prodaju.

-Bila je to obiteljska odluka. Djeca su odlučila da žele ići nekim drugim putem, a ja sam više ne mogu voditi brigu o imanju. Već sam trebao biti u mirovini – kaže Moulis.

Dodaje kako je imanje stavljeno u oglasnike za prodaju u Hrvatskoj i inozemstvu te vjeruje kako će se kupac za dobro posložen posao brzo pronaći.

Vlado Moulis se, inače, proizvodnjom lješnjaka počeo baviti još sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća, i to na površini od svega pola hektara. S godinama je posao rastao pa su se on i supruga devedesetih godina u potpunosti posvetili lješnjacima. Osim po vrhunskim plodovima koji su se našli u brojnim domaćim i stranim slasticama, Moulisovi su s vremenom postali poznati i kao najveći proizvođači lijeski koje su postale osnova za brojne druge nasade diljem Hrvatske. Poslu su od prvoga dana bili potpuno posvećeni, a u stručnim krugovima Vlado Moulis poznat je i kao izumitelj posebnog patenta uzgoja lijeske koji omogućuje prinose nekoliko put veće od onoga kod tradicionalnog uzgoja.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!