Bjelovarska tvrtka Data Link dobiva novog vlasnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Poznata domaća IT tvrtka M SAN Grupa sprema se na preuzimanje bjelovarskog Data Linka. Kako je vidljivo iz obavijesti na Zagrebačkoj burzi, društvo M SAN Grupa je 5. travnja predalo obvezujuću ponudu za kupnju 100 posto udjela u Dana Linku. Time bi uspješna bjelovarska tvrtka trebala dobiti novoga vlasnika.

Dana Link je jedno od najpoznatijih domaćih poduzeća koja se bavi razvojem i proizvodnjom profesionalne LED rasvjete te razvija proizvode i proizvodnu tehnologiju, softverska rješenja i tehnologiju upravo za takve proizvode. LED rasvjeta iz Bjelovara tako danas putuje po cijeloj Hrvatskoj i svijetu, a među klijentima Data Linka su i neka od najpoznatijih europskih gradilišta. Tvrtku su još 1991. godine osnovali Bjelovarčani Darko Crha i Igor Horvatinčić, a 2014. godine suvlasnik je postao bivši šef Zagrebačke banke Franjo Luković, koji je u poduzeće investirao 3,2 milijuna kuna.

Prema podacima Poslovne Hrvatske, tvrtka je 2021. ostvarila prihod od 1,14 milijuna eura i neto dobit od 14300 eura, a ondje je radilo 22 ljudi.

S druge strane, potencijalni kupac Data Linka, M San Grupa u vlasništvu poduzetnika Stipe Matića, vodeća je IT tvrtka u Hrvatskoj koja se neprestano širi te preuzima manja poduzeća. To prati i rast prihoda pa je tako tvrtka 2021. godinu završila s 2,74 milijarde kuna prihoda te 45,1 milijun kuna dobiti.

Foto: Data Link


PODIJELI S PRIJATELJIMA!