Čudo na jugu Bjelovarsko-bilogorske županije, blizanaca kao nikad prije!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – U Garešnici i okolnim općinama ove su godine gradonačelnik i načelnici, posebice prilikom darivanja novorođenih beba, istaknuli kako se mogu pohvaliti i povećim brojem blizanaca. Garešnica, Velika Trnovitica, Berek i Hercegovac ove su ili prošle godine svaki postali bogatiji za barem jedan par blizanaca. Načelnik Općine Velika Trnovitica, Ivan Marković, pohvalio se prilikom posljednjeg razgovora kako na području Općine imaju blizance. Podatke o povećanju broja blizanaca ima i Melita Lozina, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Garešnica, koja već 13 godina u suradnji s Gradom Garešnicom i okolnim općinama provodi projekt darivanja novorođenčadi “Radujemo se zajedno sa vama”.

– Ono što bi mogla istaknuti, unazad tri mjeseca, darivali smo u Garešnici, Hercegovcu i Bereku. Tom prilikom, zabilježena su tri para blizanaca, u Garešnici i Hercegovcu riječ je o dječaku i djevojčici, a u Bereku o dvije djevojčice. Drago mi je zbog toga, to je baš lijepo. Duša se liječi vremenom provedenim s djecom, rekao je Dostojevski, ja se s njim slažem i to uvijek kažem roditeljima – priča nam Lozina.

Možda je nešto posebno u zraku na tom kraju županije, kaže nam Martina Burić iz Hercegovca, majka sedmomjesečnih blizanaca s kojima je, priča nam, sve samo ne dosadno.

– U daljoj obitelji imamo blizance, ali nismo o tome nikad razmišljali ili mislili da bi se to moglo dogoditi nama. Iskreno, ima dosta posla, ali ne baš duplo više. Olakšava što živimo sa suprugovim roditeljima. Mislim, mama je mama pa ja nosim većinu posla, ali ipak imam dosta pomoći i sve je do organizacije – pojašnjava nam. No, da je to baš mačji kašalj, i nije.

– Ja se ne stignem baš odmoriti i tako će biti još neko vrijeme. Najveći je problem kad nekamo idemo, jer s dvoje djece je to dosta teško. Mami s jednim djetetom je lakše, stavi dijete u kolica i ide, a mi moramo imati cijelu logistiku – priča Martina kroz smijeh.

Unatoč poprilično zaposlenim danima, cijeni svoje blizance, posebno jer zna i sama da njih nije baš jednostavno dobiti, iako u posljednje vrijeme, i sama se informirala, vlada prava “poplava” blizanaca.

– Čitala sam, dosta se blizanaca u posljednje vrijeme rađa. Rodila sam u Vinogradskoj, tamo se rodilo isto dosta blizanaca, pa sam se informirala što bi točno mogao biti uzrok. Pročitala sam da se i stručnjaci pitaju je li riječ o vodi, hrani ili zraku. Mene su čak pitali jesu li moji blizanci došli zbog potpomognute oplodnje ili prirodno, no došli su prirodno i posve neočekivano – zaključuje Martina koja svoju veselu ekipu ne bih mijenjala ni za što na svijetu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!