Objavljen je novi roman Marijane Dragičević u kojem je glas dala suđenicama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Krojačke kronike naziv je trećeg romana za odrasle koji potpisuje Bjelovarčanka Marijana Dragičević. Ideja se, kaže, rodila još 2020. godine, za vrijeme pandemijskog lockdowna.

-U to sam vrijeme puno trčala, a kad trčiš, onda razmišljaš o svemu i svačemu. Tako sam se ja sjetila svog prvog zaljubljivanja i pomislila sam kako bi bilo zanimljivo napisati roman na tu temu. Opisati zaljubljenosti, od onih nevinih dječjih, koje se rađaju u dobi od tri ili četiri godine, pa sve do ozbiljnih odraslih – kaže Dragičević.

Dodaje kako nije željela da to bude klasični ljubavni roman pa je u svom novom djelu riječ dala vilama suđenicama, odnosno trima sestrama krojačicama koje kroje ljudsku sudbinu.

-Samo pisanje nije dugo trajalo, otprilike tri tjedna, a onda je krenulo uređivanje. I ovog puta mi je pomogao Goran Tribuson koji mi je rekao da ga više ne smijem zvati mentorom jer smo nadišli tu fazu. No, on je među prvima pročitao tekst i napisao osvrt koji se nalazi na poleđini knjige – kaže naša sugovornica.

Iako je tek završila ovaj projekt, već razmišlja o novima.

-Uskoro bih trebala izdati treću knjigu o Mareju koja je namijenjena djeci, a u planu je i novi roman za odrasle. Ovoga puta riječ je o povijesnom romanu. Radnja se događa u Bjelovaru za vrijeme NDH. Dio istraživanja napravila sam u Gradskom muzeju gdje radim te u Državnom arhivu, a jedan od izvora bila mi je i moja baka – kaže Marijana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!