Provjerili smo je li dizanje cijena u Domu za starije dovelo do odlaska korisnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – S prvim danom travnja poskupjela je cijena smještaja u Domu za starije osobe Bjelovar i to za 20 posto. U domu se pravdaju da nemaju izbora. Namirnice su im poskupjele za oko 15 posto, struja 65 posto, a uz to od siječnja svakog mjeseca moraju platiti 3.300 eura kredita za obnovu. Svaki mjesec završavaju s 18,5 tisuća eura minusa, pa je poskupljenje, kažu, jedini način da budu na nuli. Od prvog travnja je najjeftinija soba u stambenom dijelu 402,95 eura, a najskuplja u stacionaru 523,99 eura. Unatoč tome ovog mjeseca nije došlo do odustajanja korisnika.

-Nemamo zabilježenih ispisa niti najava odlazaka korisnika zbog povećanja cijene usluge smještaja, čak nismo imali niti korisnika koji bi prešli na financiranje Centra za socijalnu skrb – kaže ravnateljica Doma za starije Bjelovar, Sanela Mlatilik.

Cijene dodatnih usluga poput klime ili hladnjaka u sobi nisu mijenjane, korisnici za to i dalje moraju platiti 3,98 eura, a ni od toga nisu odustali kako bi “ušparali”.

-U tom dijelu također nemamo zabilježenih odustanaka osim u dvije sobe za klimu, ali to smo tek kroz novi ugovor planirali evidentirati. No, korisnici tu uslugu mogu ponovno aktivirati bilo kada, primjerice u ljetnim mjesecima – kaže Mlatilik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!