Danas odluka o zaduženju Grada za 380 tisuća eura. Razlog je ova zgrada…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradski vijećnici danas će na Gradskom vijeću glasati za odluku o zaduženju Grada za dugoročni financijski kredit u iznosu od 382 tisuće eura. Radi se o kreditu zbog kupnje nekretnine u svrhu zaštite i razvoja kulturne baštine, a navedena zgrada nalazi se na Trgu hrvatskih branitelja. 

Zbog planiranog zaduženja Grada kontaktirali smo gradonačelnika Darija Hrebaka. 

-Mi smo dobili sredstva za obnovu zgrade zbog potresa i već smo krenuli u to, a inače ta zgrada će biti neupotrebljiva idućih dvije godine zbog obnove. Dakle sada ide obnova zbog potresa, a onda nakon toga i cjelovita obnova. Razgovarali smo sa suvlasnicima donjeg dijela zgrade i mislim da je dobar prijedlog da Grad Bjelovar otkupi i te dijelove zgrade i da postane vlasnik u cjelovitom smislu – kazao je gradonačelnik Hrebak i dodaje. 

-Naime, nama nedostaje prostora za mnoge javne namjene i kada bi uzeli tu cjelokupnu zgradu to bi za nas bilo jako isplativo. Dakle, kada se zgrada potpuno obnovi ona će biti u kompletnom vlasništvu Grada Bjelovara i to će biti zgrada koja će vrijediti vjerojatno dva do tri milijuna eura, stoga mislim da će ova investicija biti isplativa – kaže Hrebak i nastavlja. 

-Ponavljam, nemamo dovoljno javnog prostora. Evo recimo Udruga OSIT nema svoj prostor, a trebaju ga imati. Imamo sve više mladih startupova, imamo dodatne potrebe za naše uspješno Veleučilište tako da će ta zgrada itekako imati svoju funkciju – poručio je Hrebak. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!