Nakon jednogodišnje pauze, vrijeme je za još jedan Bjelovar Fun Run. Evo detalja!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pred Bjelovarčanima, a i svim ostalim zainteresiranim trkačima je još jedan Fun Run Bjelovar, koji će se trčati 10. lipnja, nakon jednogodišnje stanke.

– Bit će to utrka dobre zabave, kako mi to volimo zvati. Organizator je Atletski klub, suorganizator je Grad Bjelovar i udruga GO2. Utrka će se odvijati na 5 i 10 kilometara, a bit će i štafeta 4×2,5 kilometra. U planu je i prodaja domaćih proizvoda, ali i dobra zabava – najavljuje utrku zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Nikola Kovaček, predsjednik Atletskog kluba Bjelovar zahvalio se Gradu na odličnoj suradnji u pet već odrađenih izdanja utrke.

– Nadamo se da će ove godine biti preko 500 trkača, najviše ikad. Trasa će biti slična kao i prošli put, ali nadam se da će radovi na korzu biti gotovi tako da pristigli trkači vide kako se grad uredio, ali i da utrka ide po staroj ruti – kaže Kovaček koji napominje kako se ranijih godina Fun Run trčao u rujnu, no ove je godine to promijenjeno zbog Bilogora traila koji je ušao u ligu Hrvatske i tada se trči.

Na Fun Run poziva sve, poglavito mlade koje i želi potaknuti na bavljenje sportom.

– Na našim utrkama su sudjelovali državni rekorderi, dolaze i trkači izvana. To cijenimo, ali nama je cilj privući što više sportskih rekreativaca i mladih, cilj nam je da se mladi bave sportom. Ponosni smo i na profesionalne trkače koji trče našu utrku, ali još i više na rekreativce – pojašnjava Kovaček, koji je siguran da je budućnost bjelovarskog trčanja sigurna, jer je Bjelovarčanin Mateo Ledinski, prošle godine bio drugi u Hrvatskoj KontinenTrail ligi.

Zamjenik pročelnika Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje i sport, Zdravko Pavec pozvao je sve Bjelovarčane da sudjeluju u ovoj zabavnoj utrci, s posebnim naglaskom na mlade. Prijave za utrku počinju idućeg tjedna na stranici www.stotinka.hr.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!