[FOTO] Nikad bogatija ponuda Bilogorske košare, provjerite koje nove proizvode imaju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Izlog domaćih proizvoda poljoprivrednih proizvođača našega kraja. Ovim riječima bismo ukratko mogli opisati Bilogorsku košaru, trgovinu smještenu u Strossmayerovoj ulici u samom centru Bjelovara, koja u svojoj ponudi ima široku lepezu svježih namirnica i različitih prehrambenih prerađevina lokalnih poljoprivrednika.

Osnovana je prije nekoliko godina uz snažnu podršku Grada Bjelovara, a iako je njezin put do uspjeha u nekim trenucima bio i pomalo trnovit, upornim radom svih uključenih u ovu priču, danas pronalazi put do sve većeg broja kupaca. Osim broja kupaca, raste i broj poljoprivrednika koji žele da se njihovi proizvodi nađu na policama Bilogorske košare tako da je ponuda sve bogatija.

-Na samom početku, naš cilj je bio ujediniti mala poljoprivredna gospodarstva kako bi na taj način postali konkurentni na tržištu. To je našim poljoprivrednicima najbolji vjetar u leđa. Kroz Bilogorsku košaru, oni su svoje proizvode prvo plasirali u vrtićima i školama, a zadrugari su potom pokrenuli i priču s trgovinom u samom centru grada. Sada ondje imamo domaće proizvode koji su konkurentni i cijenom i kvalitetom – kazao je Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskog gradonačelnika.

Novo u ponudi

Upravo kvalitetom svojih proizvoda posebno se diče sami poljoprivredni proizvođači čiji su proizvodi dio asortimana Bilogorske košare, a taj asortiman je u posljednje vrijeme nema čega nema. Ako trebate zimnicu, tu možete naći sve – od krastavaca preko cikle i turšije pa sve do ukiseljenog karfiola. Takva vrsta proizvoda dolazi s OPG Kolić iz Severina i OPG Bačak iz Velikog Trojstva. Pekmezi i džemovi također su proizvodi OPG-a Bačak, kao i bjelovarskog OPG Sabolović. Za ponudu alkoholnih pića, između ostalih, zaslužni su Aro iz Velike Pisanice i OPG Sabolović. Na policama Bilogorske košare nalaze se iz suhomesnati proizvodi mesnice Šiki, tjestenine OPG-a Perec iz Šandrovca, OPG-a Bačak, a odnedavno i tjestenina Bronza iz Rovišća. Mirela Rajčević i OPG Maciček pobrinuli su se za sjajnu ponudu uvijek svježih mliječnih proizvoda kao što su kuhani sir, svježi sir i kiselo vrhnje, mlijeko, jogurti i voćni jogurti. Uskoro stižu i domaća jaja iz Nove Rače, a tu su i različiti čajevi, začini, umaci, kao i domaća kozmetika od kobiljeg mlijeka Mabrouk iz Velikog Trojstva.

Domaće i svježe 

-U Bilogorskoj košari danas zaista imamo sve što je potrebno da naš kupac pripremi za sebe i svoje goste jedan dobar ručak. Posebno smo ponosni što su sve to uglavnom proizvodi s obronaka Bilogore, a njihove cijene su prihvatljive. Naravno, moramo imati na umu da je riječ o domaćim namirnicama i prerađevinama čija je proizvodnja u startu nešto skuplja od industrijske. Također, ponuda voća i povrća je uvijek sezonska i, naravno, svježa. Dodatno u ponudi tijekom cijele godine imamo banane, naranče i jabuke budući da je za tim voćem postojala potražnja. Sjajna ponuda rezultirala je bitno većim brojem kupaca pa se danas dnevni promet penje do 300 pa čak i 500 eura, a nekada je bio tek 150 eura. Sada smo produljili radno vrijeme pa je Bilogorska košara otvorena do 18 sati kako bi ljudi mogli doći nakon svog radnog vremena. U trgovini će ih dočekati naša Vedrana koja se brine kako ništa ne bi nedostajalo. Naime, kod nas kupac nije samo broj kao u velikim trgovačkim lancima, već želimo domaće proizvode kroz prijateljski pristup i više približiti kupcu. Osim toga, odnedavno smo uveli i telefonsku liniju pa smo za sva pitanja dostupni putem telefonskog broja 043 780 0740 i facebook stranice Bilogorska košara gdje uvijek možete pratiti sve najnovije informacije – kazali su iz Bilogorske košare dodajući kako velike planove imaju i za budućnost, ali napominju i kako je velik i potencijal Bilogorske košare.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!