Ivan iz KK Vinia nezaustavljivo napreduje prema Svjetskom i Europskom prvenstvu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U subotu su u slovačkom Šamorinu, XBionic Sphere na Spring Classicu, održane  međunarodne Fei utakmice Cei1* 100 km, Cei2* 120 km i Cei3*140 i 160 km na kojima je nastupilo preko 90 jahaćih parova.

U najbrojnijoj konkurenciji od 27 jahaćih parova na utakmici Cei2*120 km sudjelovao je jahaći par KK Vinia Ivan Vodogažec & Said.

Uz sjajne preformanse konja te odlične ocjene od strane veterinara i prosječnu brzinu od 16.3 km/h plasirali se na 13. mjesto i završili svoju posljednju kvalifikaciju 2*. Ovime su stečeni uvjeti za nastupe na najvećim utakmicama ranga Cei3* 160 km. Treba istaknuti da Ivan Vodogažec i Said imaju 100% prolaznost na svim međunarodnim utakmicama do sada – naveli su iz KK Vinia.

Ovaj perspektivan jahaći par ovom kvalifikacijom korak je blize ostvarenju posljednjih kvalifikacija za nastupe na Svjetskim i Europskim prvenstvima.

Tako će KK Vinia uz grlo Frula koja je, podsjetimo, sa jahačicom Laurom Šapić već sudjelovala na Svjetskom prvenstvu za mlade konje, Svjetskom prvenstvu za juniore te Europskom prvenstvu, uskoro imati još jedan kvalificirani jahaći par.

Stjecanje kvalifikacija za mogućnost sudjelovanja na najvećim natjecanjima dugotrajan je put i traje nekoliko godina. Nakon završenih nacionalnih kvalifikacija (2 od 40 km i 2 od 80 km) potrebno je završiti šest međunarodnih (2 od 100 km, 2 od 120 km i 2 od 160 km).

Za Saida slijedi kraći odmor, a ostali konji i ekipa KK Vinia već sljedećeg vikenda 22.4. sudjeluju na 2. kolu Croatia kupa u Đurđevcu – naveli su iz KK Vinia.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!