Kanalizaciju primjerenu 21. stoljeću dobiva i naselje Gornje Plavnice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Naselje Gornje Plavnice dobiva kanalizaciju pa će se dodatno približiti standardu života 21. stoljeća. Na gradilištu sustava javne odvodnje radi se punom parom i to neovisno o kišovitom vremenu. Riječ je o gradnji 2815 metara cjevovoda, a bit će omogućeno i 90 priključaka na sustav. Radove su danas obišli bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak te direktor Vodnih usluga Ivan Ivančić.

– Nastavljamo dalje uobičajenim tempom. Poznato je da su u sklopu aglomeracije neka naselja dobila kanalizacijsku mrežu, a u Gornjim Plavnicama ona se radi mimo toga. Riječ je o posebnom projektu u nadležnosti Vodnih usluga koje su ga same osmislile i projektirale. Vrijednost projekta je nešto više od 800 tisuća eura bez PDV-a. Grade se novi kanalizacijski priključci, nova kanalizacijska mreža, a otprilike stotinjak kućanstava će dobiti priključak na modernu kanalizaciju primjerenu za 21. stoljeće – rekao je Hrebak.

Radovi bi trebali biti završeni do kraja listopada.

– Kanalizacija u Gornjim Plavnicama dodatno podiže postotak izgrađenih kanalizacijskih cijevi na području našeg grada. Cilj kojem Grad Bjelovar i Vodne usluge streme je da Bjelovar bude jedan od gradova lidera u smislu toga da našim građanima na što više lokacija osiguramo standard koji zaslužuju. Kanalizacija u Gornjim Plavnicama projekt je koji će se prijaviti na otvorene natječaje Hrvatskih voda gdje kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti očekujemo da će biti sufinanciran nekih 80 posto – dodaje.

Da se s radovima nastavlja dalje potvrdio je i Ivan Ivančić.

– Nastavljamo dalje, procjenjujemo da ima još barem dva puta toliko kućanstava u rubnim dijelovima naselja gdje ćemo u narednom razdoblju raditi – rekao je Ivančić.

Kroz projekt aglomeracije izgrađeno je 16 kilometara nove mreže plus rekonstrukcije u gradu.

– To znači da je dvadesetak kilometara novih cjevovoda sustava odvodnje u prošloj godini završeno i nastavljamo dalje. U Gornjim Plavnicama radi se o nešto manje od tri kilometra – dodaje.

U pripremi je “Aglomeracija 2”. – U tom projektu dodatno bi proširili sustav odvodnje na sve rubne dijelove grada gdje sada to nismo uspjeli realizirati. Razlog je taj što su kriteriji za financiranje iz EU sredstava puno složeniji nego što je to bilo ranijih godina. U međuvremenu su kriteriji nešto “olabavili” pa pripremamo novih tridesetak i više kilometara novih mreža – zaključuje Ivančić.

Zadovoljan što će kanalizacija proći kroz Gornje Plavnice je i predsjednik mjesnog odbora Slobodan Žganjer.

– Razvijamo se jako dobro. Još kada nam prođe kanalizacija, mi ćemo manje više sve imati, samo to trebamo održavati. Nemamo nikakvih primjedbi i zahvaljujemo se Gradu Bjelovaru i Vodnim uslugama – poručio je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!